Укр
Рус
thermomix thermomix
Булочки Випічка Французька кухня

Булочка з корицею

60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Булочка з корицею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ситна і смачна булочка з корицею. Створюється легко і швидко, а насичений аромат кориці буде хвилювати вас в процесі всього нетривалого приготування.

Інгредієнти

  • Кориця 1 ст.л
  • Молоко 125 мл.
  • Дріжджі 10 г.
  • Сіль 1 щіп.
  • Цукор 70 г.
  • Вершкове масло 70 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 300 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу займіться приготуванням самого тіста. У глибоку миску засипте просіяне борошно, розбийте по черзі курячі яйця, покладіть нерозтоплене вершкове масло, присахаріть і трохи посоліть.

    Крок - 1
  2. 02

    В окремій маленькій мисці розведіть пекарські дріжджі в теплому молоці і добре перемішайте, дайте якийсь час постояти суміші.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім залийте отриману молочно-дріжджову суміш в миску з борошном і за допомогою міксера або вінчика ретельно все збийте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси. Дайте утвоеному тісту постояти близько години.

    Крок - 3
  4. 04

    Після закінчення цього часу викладіть настояне тісто на присипану борошном дошку і за допомогою качалки розкачайте його в тонкий квадрат.

    Крок - 4
  5. 05

    Змастіть пласт з тіста попередньо розтопленим вершковим маслом. Поверх масла посипте тісто сумішшю з цукру і кориці, залишаючи широку, смугу з одного краю пласта.

    Крок - 5
  6. 06

    Загорніть усипане тісто в тонкий рулет. Верхня не присипати частина пласта буде склеювати і тримати тісто, щоб рулет не розвалювався.

    Крок - 6
  7. 07

    Щоб мати красиву форму майбутніх булочок, розріжте рулет на шматочки так звані «трапеції», починаючи з одного кінця під кутом 45 градусів, чергуючи надрізи вліво і вправо.

    Крок - 7
  8. 08

    Помістіть кожну трапецію з тіста на деко, з невеликою відстанню один від одного. У верхній частині кожної майбутньої булочки акуратно притисніть за допомогою вилки, це дозволить утворити більш красиву форму страви.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 20 -25 хвилин. Булочки з корицею виростуть в розмірі і знайдуть красивий золотистий колір.

    Крок - 9
  10. 10

    Готову випічку укладіть в блюдо, дайте трохи охолонути, а потім заварюйте чай і швидше приступайте пробувати незвичайну і ароматну страву.

    Крок - 10

Оцінити рецепт