Ситна і смачна булочка з корицею. Створюється легко і швидко, а насичений аромат кориці буде хвилювати вас в процесі всього нетривалого приготування.
В першу чергу займіться приготуванням самого тіста. У глибоку миску засипте просіяне борошно, розбийте по черзі курячі яйця, покладіть нерозтоплене вершкове масло, присахаріть і трохи посоліть.
В окремій маленькій мисці розведіть пекарські дріжджі в теплому молоці і добре перемішайте, дайте якийсь час постояти суміші.
Потім залийте отриману молочно-дріжджову суміш в миску з борошном і за допомогою міксера або вінчика ретельно все збийте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси. Дайте утвоеному тісту постояти близько години.
Після закінчення цього часу викладіть настояне тісто на присипану борошном дошку і за допомогою качалки розкачайте його в тонкий квадрат.
Змастіть пласт з тіста попередньо розтопленим вершковим маслом. Поверх масла посипте тісто сумішшю з цукру і кориці, залишаючи широку, смугу з одного краю пласта.
Загорніть усипане тісто в тонкий рулет. Верхня не присипати частина пласта буде склеювати і тримати тісто, щоб рулет не розвалювався.
Щоб мати красиву форму майбутніх булочок, розріжте рулет на шматочки так звані «трапеції», починаючи з одного кінця під кутом 45 градусів, чергуючи надрізи вліво і вправо.
Помістіть кожну трапецію з тіста на деко, з невеликою відстанню один від одного. У верхній частині кожної майбутньої булочки акуратно притисніть за допомогою вилки, це дозволить утворити більш красиву форму страви.
Далі помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 20 -25 хвилин. Булочки з корицею виростуть в розмірі і знайдуть красивий золотистий колір.
Готову випічку укладіть в блюдо, дайте трохи охолонути, а потім заварюйте чай і швидше приступайте пробувати незвичайну і ароматну страву.
Випадкові рецепти