Назва говорить сама за себе. Ніжні, ароматні, що тануть у роті булочки з мармеладом, вкриті цукровою пудрою.
Для початку акуратно руками роздавіть вологі дріжджі в невелику миску. Можете придавити виделкою дріжджі.
Далі залийте в миску до дріжджів заздалегідь підігріте молоко (краще використовувати домашнього приготування), засипте цукор, попередньо просіяне борошно і ретельно все перемішайте, до об'єднання продуктів. Накрийте миску з утвореною масою тканиною і відставте в теплому місці, щоб вона піднялася.
Приготуйте тісто. Насипте в миску, заздалегідь просіяне борошно, додайте цукор і трохи солі.
Потім розбийте в миску по черзі курячі яйця, залийте топлене і трохи остигле вершкове масло.
Тепер відправте в миску, раніше підготовлену дріжджову закваску, яка за цей час вже майже подвоїлася. Замісіть руками або за допомогою тістоміса еластичне тісто. Перекладіть приготоване тісто в миску, накрийте знову тканиною і відставте приблизно на 45 хвилин.
Викладіть настояне тсто на стільницю, присипану невеликою кількістю борошна. Розділіть тісто на 12 частин.
Далі кожну частину тіста злегка розрівняйте руками в невеликий коржик. Нанесіть чайну ложку (або мірну ложку) мармеладу або джему (будь-якого смаку на свій вибір) в центр кожного підготовленого коржа з тіста. Потім руками акуратно склейте всі краї коржа, сформувавши булочки невеликого розміру.
Викладіть підготовлені булочки з мармеладом на попередньо застелений пергаментним папером деко, змастіть кожну, заздалегідь приготовленою яєчною сумішшю, накрийте його кришкою, щоб піднятися майбутній випічці приблизно на 10 хвилин.
Надішліть деко з випічкою в попередньо розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Готові булочки з мармеладом посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти