Укр
Рус
thermomix thermomix
Булочки Випічка Французька кухня

Булочка солодка

55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Булочка солодка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Солодкі булочки люблять багато хто, особливо діти. Приготування булочок з чорничною начинкою в домашніх умовах буде прекрасним заняттям не тільки для вас, а й для вашої малечі, адже таку випічку можна створити різної форми.

Інгредієнти

  • Борошно 600 г.
  • Дріжджі сухі 21 г.
  • Мед 20 г.
  • Цукор 10 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Молоко 250 г.
  • Сіль 7 г.
  • Вершкове масло 130 г.
  • Борошно мигдальне 100 г.
  • Цукрова пудра 30 г.
  • Чорниця за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У глибоку миску влийте тепле молоко, розбийте по черзі курячі яйця. Потім залийте в миску рідкий мед, засипте трохи цукру і присоліть. Тепер за допомогою вінчика або міксера ретельно все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі укладіть в миску вершкове масло, засипте просіяне борошно і сухі дріжджі. Руками акуратно і досить довго вимісіть вміст миски, до утворення однорідного густого тіста. Покладіть утворене тісто в миску, накрийте його кухонним рушником і відставте на час в сторону.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер трохи змоченими руками утворіть з настояного тіста невеликого розміру (бажано однакові) кульки. Помістіть підготовлені кульки з тіста на попередньо застелений пергаментним папером деко, з невеликою відстанню один від одного.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі підготуйте спеціальну начинку для майбутньої страви. Для цього в невелику ємність висипте борошно (можна використовувати мигдальне, вона додасть більш насичений аромат), засипте цукор і шматок вершкового масла. Потім руками розімніть все в однорідну масу густої консистенції.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі за допомогою склянки або іншої ємності з вузьким дном, притисніть кожну кульку з тіста таким чином, щоб утворилися так звані ватрушки. Кожну утворену заготовку з тіста рясно промажте заздалегідь збитим яйцем.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер в кожну змащену ватрушку укладіть попередньо вимиті і просушені ягоди чорниці (можна використовувати будь-яку дрібну ягоду).

    Крок - 6
  7. 07

    Далі посипте заготовки з тіста раніше підготовленою начинкою і відправте лист в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 25-30 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Коли почуєте невимовний аромат і побачите красиву рум'яну випічку, швидше діставайте готові солодкі булочки з духовки і подавайте до столу.

    Крок - 8

Оцінити рецепт