Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Булочка шкільна

120 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Булочка шкільна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Булочки родом з дитинства.

Інгредієнти

Сіль 1/4 ч.л
Цукор35 г.
Вершкове масло100 г.
Яйце1 шт.
Молоко1 скл.
Дріжджі сухі11 г.
Борошно0.5 кг.
01

Борошно залити сумішшю кип'яченого молока з вершковим маслом, все вимішати до однорідного стану і на годину поставити в тепле місце.

Крок - 1
02

Окремо розчинити дріжджі в теплому молоці і акуратно домісити в тісто, додавши цукор, сіль, борошно, що залишилося.

Крок - 2
03

Добре вимісити тісто і знову поставити в тепло. Тісто вдвічі має піднятися, тобто піднялося, обім’яти, тепло, піднялося, обім’яти, тепло.

Крок - 3
04

З готового тіста виліпити круглі булочки, викласти на змащене маслом деко, змастити їх жовтком і на 15 хвилин  залишити для вистоювання. Випікаються шкільні булочки в розігрітій до 180º духовій шафі.

Крок - 4

Оцінити рецепт