Укр
Рус
thermomix thermomix
Булочки Випічка Українська кухня

Булочка шкільна

120 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Булочка шкільна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Булочки родом з дитинства.

Інгредієнти

  • Сіль 1/4 ч.л
  • Цукор 35 г.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Молоко 1 скл.
  • Дріжджі сухі 11 г.
  • Борошно 0.5 кг.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Борошно залити сумішшю кип'яченого молока з вершковим маслом, все вимішати до однорідного стану і на годину поставити в тепле місце.

    Крок - 1
  2. 02

    Окремо розчинити дріжджі в теплому молоці і акуратно домісити в тісто, додавши цукор, сіль, борошно, що залишилося.

    Крок - 2
  3. 03

    Добре вимісити тісто і знову поставити в тепло. Тісто вдвічі має піднятися, тобто піднялося, обім’яти, тепло, піднялося, обім’яти, тепло.

    Крок - 3
  4. 04

    З готового тіста виліпити круглі булочки, викласти на змащене маслом деко, змастити їх жовтком і на 15 хвилин  залишити для вистоювання. Випікаються шкільні булочки в розігрітій до 180º духовій шафі.

    Крок - 4

Оцінити рецепт