Незамінним варивом на кухні у будь-якої господині по праву вважається бульйон. Це смачний навар, який володіє зігріваючими і тонізуючими властивостями, поживний і дуже смачний. Бульйон може бути самостійною стравою, яка відмінно виглядає з сухариками або грінками, а також це прекрасна основа для супів, соусів або підлив. Готується бульйон з самих різних продуктів: це може бути м'ясний бульйон, бульйон з кісток, грибний або овочевий. У будь-якому випадку це завжди смачно, ароматно і ситний.
Що стосується бульйону з курятини, то краще готувати його з частин м'яса на кістках, з них бульйон вийде більш наваристим. Але, звичайно ж, найсмачнішим вийде бульйон з цілої курячої тушки, а якщо це ще й домашня курочка - то це зілля перетворюється на справжній кулінарний шедевр. Отже, курку добре миємо, можна навіть замочити на деякий час у холодній воді.
Також для приготування м'ясного бульйону з курятини рекомендуємо використовувати кілька додаткових інгредієнтів, які зроблять смак бульйону просто неймовірним. Отже, моркву і корінь петрушки чистимо від шкірки і миємо. Різати овочі не потрібно, для бульйону ми використовуємо їх цілком.
Також чистимо від лушпиння цибулину, а в часнику просто розламуємо головку навпіл, не очищаючи зубчики від лушпиння. Зелень петрушки, звичайно ж, теж миємо. Від селери використовуємо тільки верхню частину, яку споліскуємо і крупно нарізаємо.
Тепер, коли всі інгредієнти вже підготовлені, наливаємо в каструлю воду і спочатку опускаємо туди курячу тушку. Відразу ж в каструлю викладаємо моркву, корінь петрушки, зелень, цибулину, часник, а також додаємо лавровий лист. Після цього ставимо каструлю на вогонь і готуємо бульйон протягом 3-4 годин.
Як тільки вода в каструлі закипить, потрібно зменшити вогонь і обов'язково зняти піну. Щоб бульйон вийшов красивим і прозорим, піну потрібно знімати постійно, а також стежити за тим, щоб бульйон не сильно кипів, інакше він вийде каламутним.
Під час приготування бульйону не потрібно часто його перемішувати, всі інгредієнти прекрасно готуються і віддають свої смакові якості воді, утворюючи прекрасний бульйон. Коли бульйон звариться, а за цей час і м'ясо, і овочі будуть точно готові, знімаємо каструлю з вогню. Тепер бульйон рекомендуємо процідити. Для цього друшляк накриваємо відрізом марлі, а потім вже акуратно дістаємо вміст за допомогою шумівки або ополоника.
Курятина за цей час зварилася настільки, що м'ясо вже відстало від кісток, а куряча тушка розділилася на частини. Ну що ж, після того, як м'ясо з овочами ми дістали з каструлі, тепер переливаємо і сам бульйон. Таким чином, проціджуємо його, щоб отримати якомога красивіший і прозоріший відвар. Після цього дамо йому трохи охолонути, а потім можна розлити по банках і відправити для зберігання в холодильник, щоб на основі бульйону потім приготувати що-небудь смачненьке.
Якщо ж ви хочете покуштувати ситний і ароматний бульйон прямо зараз, тоді швидше розливайте снадоб є по тарілках і запрошуйте всіх до столу. Смачний, ароматний, поживний курячий бульйон, приготований за цим простим рецептом, - це відмінний варіант зігрітися в зимову пору або ж навпаки тонізувати організм, втомлений від спеки. Деякі вважають, що бульйон - це найкращі ліки від похмілля. У будь-якому випадку ця страва має прекрасні смакові і цілющі якості, завдяки яким залишається в господарстві просто незамінним.
Випадкові рецепти