Булгур з креветками і овочами - це освіжаюча близькосхідна страва з зеленню. Такий булгур приготований з пшениці, яка схожа на кус-кус і прекрасно поєднується з цими пряними замаринованими креветками.
Для початку займіться приготуванням основного інгредієнта цієї страви. Отже, засипте пшеницю булгур в неглибоку каструлю і залийте окропом. Надішліть каструлю з булгуром на плиту, доведіть до кипіння, перемішайте, накрийте кришкою і відставте настоятися приблизно на 20 хвилин.
Тепер засипте в невелику миску сушений коріандр, кмин, порошок чилі, сіль і трохи чорного меленого перцю. Потім додайте в миску трохи томатного пюре і залийте оливкову олію. Далі укладіть в миску попередньо очищений від лушпиння подрібнений часник і ретельно все перемішайте в однорідну масу.
Тепер додайте в миску з маринадом попередньо очищені і ретельно вимиті креветки. Ретельно змішайте всі інгредієнти в мисці, потім накрийте ємність харчовою плівкою і залиште маринуватися вміст як мінімум на годину (бажано на всю ніч).
Тим часом, помийте холодною водою помідори, видаліть в них м'яку середину, і наріжте овоч дрібними кубиками. Очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте кубиками червону цибулю.
Тепер добре перемішайте вилкою вже готовий булгур в мисці, поки зерна не відокремляться, а потім додайте до них помідори, червону цибулю, заздалегідь нашатковану зелень і свіжовичавлений сік лайма. Ретельно перемішайте кашу з усіма подрібненими овочами.
Тепер помістіть невелику сковорідку на плиту, залийте в неї трохи оливкового масла і розігрійте. Покладіть в сковорідку і обсмажте в маслі замариновані креветки, постійно помішуючи, близько 5 хвилин, поки вони не стануть сірими, і не будуть просвічуватися.
Тепер обережно великою ложкою перекладіть готовий булгур з креветками і овочами на красиве блюдо або тарілку і подавайте до столу гарячим, прикрасивши скибочкою лимона або лайма. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти