Сьогодні запрошуємо вас приготувати булгур з перцем і цукіні. Булгур можна замінити іншою улюбленою кашею або просто тією, яка є вдома. В результаті красива барвиста каша з овочами, яка може бути як основною стравою, так і доповненням до неї.
Розігрійте глибокий сотейник (без жиру) на дуже слабкому вогні. Засипте суху кашу в сотейник, додайте куркуму, розмішайте і смажте кілька хвилин, періодично помішуючи.
Коли каша почне злегка пахнути (будьте обережні, щоб не спалити її), потім залийте її окропом. Кількість окропу в співвідношенні 2: 1, тобто приблизно в 2 рази більше води, ніж злаків. Перемішайте вміст сотейника, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні близько 10 хвилин намагаючись не змішувати.
За цей час підготуйте овочі. Цукіні можна очистити, а можна залишити зі шкірою, помийте ретельно проточною водою. Розріжте його на тонкі півкільця. Відріжте кінчик від солодкого перцю, видаліть насінну частину, очистіть центр і наріжте овоч тонкими кільцями.
Приблизно через 7 хвилин перевірте крупу в сотейнику, приправте сіллю, додайте кокосове масло і нарізані раніше овочі. Добре перемішайте все.
Потім приправте вміст сотейника прованськими травами, перемішайте і, нарешті, розкладіть так, щоб вся крупа булгура була під водою на дні, а овочі були зверху - крупа підніметься, і овочі будуть готуватися на пару.
Збільште вогонь і доведіть вміст сотейника до кипіння, потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте 3-4 хвилини - щоб овочі нагрівалися, і пар накопичувався під кришкою. Потім вимкніть і, не знімаючи кришку, відставте сотейник на 10-15 хвилин, поки каша не набубнявіє і не вбере всю рідину, а овочі не розм якнуть. Можна навіть загортати сотейник в кухонний рушник, тоді каша не так сильно охолоджується і її можна подавати дуже гарячою.
Після закінчення зазначеного часу, каша набрякне і розм якнуть овочі. Готовий булгур з цукіні розкладіть по тарілках і подавайте з тушкованим м'ясом або рибними котлетами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти