Укр
Рус
Булгур Другі страви Турецька кухня

Булгур по-турецьки

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

571 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Булгур по-турецьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропонуємо вашій увазі гарнір, який готується в короткі терміни і стане незамінним у вашому вечірньому меню. Це булгур по - турецьки. Корисна і смачна страва, особливо в супроводі салату з великою кількістю зелені. Хоча з м'ясом теж буде дуже смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Булгур по-турецьки" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири13.4 гр.
  • Вуглеводи24.9 гр.
  • Калорії266 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування такої страви як булгур по - турецьки, вам знадобиться велика глибока сковорода або можна використовувати сотейник. Поставте її на плиту і запаліть невеликий вогонь. Надішліть в сковорідку кілька ложок вершкового масла, а також налийте рослинне масло. Зачекайте, поки воно розтане.

Крок - 1
02

У сковорідку з розтопленим маслом додайте томатну пасту. Це густа кулінарна паста, яку концентрують з протертих помідорів шляхом уварювання.

Крок - 2
03

Туди ж, до томатної пасти, додайте і перцеву пасту. Перцева паста готується з солодкого болгарського перцю, може бути з додаванням гострого перцю чилі. Вона теж густа і темно - червоного кольору. Ретельно розмішайте пасту в маслі і трохи обсмажте на маленькому вогні.

Крок - 3
04

Тепер вам знадобиться основний інгредієнт нашої страви - булгур. Це крупа з твердих сортів пшениці, яку спочатку обдають окропом, висушують, а потім дроблять. Булгур прекрасно поєднується з овочами, насичує організм на тривалий час. Так само він містить вітаміни групи В і клітковину, яка допомагає очищати кишечник. Промийте булгур в холодній воді і киньте в сковорідку.

Крок - 4
05

Ретельно перемішайте крупу з підсмаженою в олії томатною і перцевою пастою. Посоліть за смаком.

Крок - 5
06

Тепер прийшов час додати воду в крупу. Заздалегідь відміряйте необхідну кількість води і підігрійте її до стану гарячої. Налийте воду в сковорідку, розмішайте в ній крупу. Закрийте сковорідку кришкою і готуйте на слабкому вогні, поки булгур не вбере всю рідину.

Крок - 6
07

Коли булгур вбере всю рідину, вимкніть вогонь, але не знімайте сковорідку з плити. Візьміть паперовий рушник, складіть його в кілька шарів і накрийте сковорідку з приготовленою кашею. Зверху накрийте кришкою і дайте постояти близько 10 хвилин. По закінченню цього часу булгур готовий до подачі. Вживайте гарячим. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бургер з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Бургер з яловичиною 45 2 2 з 5 - детальніше -
Бешамель зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель зі сметаною 65 1 3 з 5 - детальніше -
Гороховий суп з м’ясом свинини - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з м’ясом свинини 160 5 3 з 5 - детальніше -