Пропонуємо вашій увазі гарнір, який готується в короткі терміни і стане незамінним у вашому вечірньому меню. Це булгур по - турецьки. Корисна і смачна страва, особливо в супроводі салату з великою кількістю зелені. Хоча з м'ясом теж буде дуже смачно.
Для приготування такої страви як булгур по - турецьки, вам знадобиться велика глибока сковорода або можна використовувати сотейник. Поставте її на плиту і запаліть невеликий вогонь. Надішліть в сковорідку кілька ложок вершкового масла, а також налийте рослинне масло. Зачекайте, поки воно розтане.
У сковорідку з розтопленим маслом додайте томатну пасту. Це густа кулінарна паста, яку концентрують з протертих помідорів шляхом уварювання.
Туди ж, до томатної пасти, додайте і перцеву пасту. Перцева паста готується з солодкого болгарського перцю, може бути з додаванням гострого перцю чилі. Вона теж густа і темно - червоного кольору. Ретельно розмішайте пасту в маслі і трохи обсмажте на маленькому вогні.
Тепер вам знадобиться основний інгредієнт нашої страви - булгур. Це крупа з твердих сортів пшениці, яку спочатку обдають окропом, висушують, а потім дроблять. Булгур прекрасно поєднується з овочами, насичує організм на тривалий час. Так само він містить вітаміни групи В і клітковину, яка допомагає очищати кишечник. Промийте булгур в холодній воді і киньте в сковорідку.
Ретельно перемішайте крупу з підсмаженою в олії томатною і перцевою пастою. Посоліть за смаком.
Тепер прийшов час додати воду в крупу. Заздалегідь відміряйте необхідну кількість води і підігрійте її до стану гарячої. Налийте воду в сковорідку, розмішайте в ній крупу. Закрийте сковорідку кришкою і готуйте на слабкому вогні, поки булгур не вбере всю рідину.
Коли булгур вбере всю рідину, вимкніть вогонь, але не знімайте сковорідку з плити. Візьміть паперовий рушник, складіть його в кілька шарів і накрийте сковорідку з приготовленою кашею. Зверху накрийте кришкою і дайте постояти близько 10 хвилин. По закінченню цього часу булгур готовий до подачі. Вживайте гарячим. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти