Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Російська кухня

Буженина з яловичини

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

990 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Буженина з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буженина з яловичини - корисна, дієтична і смачна страва із запеченої яловичої вирізки. Оскільки це пісне м'ясо, в якому майже немає жиру, яловичину легко переготувати і зробити сухою. У рецепті дано підказки, як правильно зробити буженину з яловичини, щоб м'ясо не втратило соковитості.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки11.8 гр.
  • Жири12 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Щоб після готування м'ясо не втратило форму, міцно перев'яжіть його мотузкою.

Крок - 1
02

Змішайте в одній ємності сіль і чорний мелений перець. Щедро посипте вийшовшою приправою яловичину з усіх боків. Оберніть м'ясо харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 8 годин (краще на ніч).

Крок - 2
03

На наступний день вийміть яловичину з холодильника і дайте постояти при кімнатній температурі близько 1 години. Потім збризніть з усіх боків оливковою олією (бажано першого холодного віджиму).

Крок - 3
04

Розігрійте сковороду на середньо-сильному вогні і відправте туди м'ясо. Смажте приблизно 12-14 хвилин, регулярно перевертаючи, щоб воно рівномірно зарум'янилося. Тримайте близько 2-3 хвилин на кожному боці. Яловичина повинна придбати апетитну золотисто-коричневу скоринку. Перекладіть м'ясо на блюдо, а сковороду, на якій воно смажилося, протріть від жиру серветкою.

Крок - 4
05

Цибулю-шалот очистіть від лушпиння і, якщо він великий, розріжте навпіл або на часточки. Збризніть цибулю оливковою олією і відправте на добре розігріту сковороду. Смажте на сильному вогні до зарум'янювання.

Крок - 5
06

Зробіть маринад для м'яса. Для цього змішайте подрібнений часник і гірчицю. Рівномірно змастіть соусом яловичину. Після запікання це створить на її поверхні апетитну кірочку.

Крок - 6
07

Візьміть свіжу ароматну зелень. Це може бути шавлій, орегано, розмарин, чебрець або все відразу. Додайте трави в центр сковороди з цибулею і покладіть зверху замариновану яловичину. Надішліть сковорідку в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.

Крок - 7
08

Потім відкрийте духовку, покладіть на м'ясо ще трохи ароматичних трав і запікайте 15-20 хвилин. Буженина з яловичини буде готова, коли температура всередині шматка складе 46-48 градусів. Важливо не перетримати м'ясо, щоб воно не стало сухим.

Крок - 8
09

Перекладіть буженину на тарілку і покрийте фольгою, але залиште знизу доступ для повітря. Дайте м'ясу 30 хвилин відпочити.

Крок - 9
10

Цибулю, з якою запікалася яловичина, перекладіть на блюдо сервіровки.

Крок - 10
11

Сковороду з залишками виділеного з м'яса соку розігрійте на середньому вогні. Влийте туди сухе біле вино (у нас вермут) і гарненько перемішайте, намагаючись підняти жир з дна сковороди. Доведіть суміш до кипіння і варіть 2-3 хвилини. Рідина повинна трохи уваритися. Процідіть її через сито і остудіть.

Крок - 11
12

Збийте жирні вершки до м'яких піків. Змішайте їх зі сметаною і тертим хріном. Всипте кайенский перець і влийте проціджену суміш на основі вина. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 12
13

Зніміть з буженини фольгу і трави. Розріжте і видаліть мотузки, якими перев'язаний шматок. Наріжте запечене м'ясо тонкими скибочками і перекладіть на блюдо до цибулі.

Крок - 13
14

Присипте буженину з яловичини свіжими ароматними травами і подавайте з соусом з вершків, сметани і хрону. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти