Яловича буженина - ідеальна закуска для будь-якого торжества або особливого випадку. Це м'ясо тане в роті. Буженина з яловичини не вимагає великої кількості спецій або соусів, тому що м'ясо сяє саме по собі. Для цього рецепта просто використовуйте часниково-коричневий масляний соус
Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть попередньо вимитий шматок яловичини на обробну дошку і щільно стягніть кухонним шпагатом (щоб при обсмажуванні не розвалювалося). Розріжте шматок м'яса навпіл, якщо необхідно, щоб помістити всю яловичину в сковороду. В такому випадку складіть тонкий кінець яловичини до основної частини і, використовуючи кухонний шпагат, зв'яжіть його разом, створюючи рівномірну товщину.
Тепер приправте яловичину щедро сіллю, чорним меленим перцем і білим перцем, рівномірно розтираючи з усіх боків шматка.
Нагрійте досить велику чавунну сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. Обсмажте замариновану яловичину, постійно перевертаючи, у важкій сковороді з усіх боків до коричневого кольору, приблизно 3-4 хвилини на кожну.
Перекладіть обсмажену яловичину на деко або залиште в сковороді і відправте в розігріту духовку. Запікайте буженину з яловичини, поки не буде досягнута бажана готовність, 120-125 градусів для середнього прожарювання, близько 30 хвилин. Дайте м'ясу відпочити, накривши його алюмінієвою фольгою, за 10 хвилин до подачі.
Поки м'ясо відпочиває, підготуйте спеціальний соус до м'яса. Розтопіть вершкове масло в невеликій каструлі на середньому вогні. Як тільки масло розтане, додайте в нього очищені від лушпиння цілі зубчики часнику.
Продовжуйте готувати вміст каструлі на середньому вогні, поки масло не почне пінитися, постійно помішуючи. Колір масла почне змінюватися. Як тільки він наблизиться до темно-золотистого коричневого кольору, зніміть каструлю з вогню і вилийте утворену суміш в теплостійкий контейнер. Видаліть перед цим зубчики часнику.
Готову буженину з яловичини, приготовлену в домашніх умовах, наріжте тонкими скибочками, товщиною близько 0.5 см і збризніть раніше підготовленим масляним соусом. Подавайте м'ясну страву до обіднього столу негайно.
Випадкові рецепти