Укр
Рус
Яловичина Другі страви Кухня Греції

Буженина з яловичини в домашніх умовах

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

745 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Буженина з яловичини в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Яловича буженина - ідеальна закуска для будь-якого торжества або особливого випадку. Це м'ясо тане в роті. Буженина з яловичини не вимагає великої кількості спецій або соусів, тому що м'ясо сяє саме по собі. Для цього рецепта просто використовуйте часниково-коричневий масляний соус

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина з яловичини в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки17.1 гр.
  • Жири14.2 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії206 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть попередньо вимитий шматок яловичини на обробну дошку і щільно стягніть кухонним шпагатом (щоб при обсмажуванні не розвалювалося). Розріжте шматок м'яса навпіл, якщо необхідно, щоб помістити всю яловичину в сковороду. В такому випадку складіть тонкий кінець яловичини до основної частини і, використовуючи кухонний шпагат, зв'яжіть його разом, створюючи рівномірну товщину.

Крок - 1
02

Тепер приправте яловичину щедро сіллю, чорним меленим перцем і білим перцем, рівномірно розтираючи з усіх боків шматка.

Крок - 2
03

Нагрійте досить велику чавунну сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. Обсмажте замариновану яловичину, постійно перевертаючи, у важкій сковороді з усіх боків до коричневого кольору, приблизно 3-4 хвилини на кожну.

Крок - 3
04

Перекладіть обсмажену яловичину на деко або залиште в сковороді і відправте в розігріту духовку. Запікайте буженину з яловичини, поки не буде досягнута бажана готовність, 120-125 градусів для середнього прожарювання, близько 30 хвилин. Дайте м'ясу відпочити, накривши його алюмінієвою фольгою, за 10 хвилин до подачі.

Крок - 4
05

Поки м'ясо відпочиває, підготуйте спеціальний соус до м'яса. Розтопіть вершкове масло в невеликій каструлі на середньому вогні. Як тільки масло розтане, додайте в нього очищені від лушпиння цілі зубчики часнику.

Крок - 5
06

Продовжуйте готувати вміст каструлі на середньому вогні, поки масло не почне пінитися, постійно помішуючи. Колір масла почне змінюватися. Як тільки він наблизиться до темно-золотистого коричневого кольору, зніміть каструлю з вогню і вилийте утворену суміш в теплостійкий контейнер. Видаліть перед цим зубчики часнику.

Крок - 6
07

Готову буженину з яловичини, приготовлену в домашніх умовах, наріжте тонкими скибочками, товщиною близько 0.5 см і збризніть раніше підготовленим масляним соусом. Подавайте м'ясну страву до обіднього столу негайно.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Песто - покроковий рецепт, фото 1 Песто 20 1 2 з 5 - детальніше -
Брускетта з скумбрією - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з скумбрією 40 4 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з восьминога - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з восьминога 55 4 3 з 5 - детальніше -
Домашній сир маскарпоне - покроковий рецепт, фото 1 Домашній сир маскарпоне 45 1 2 з 5 - детальніше -