Буженина з телятини - один з найбільш смачних і корисних різновидів запеченого м'яса. У рецепті запропонований нестандартний спосіб приготування цільного шматка телятини в духовці. Незважаючи на незвичність, цей спосіб працює. М'ясо виходить ніжним і соковитим, ідеального середнього просмаження. Вам сподобається!
М'ясо обов'язково повинно бути кімнатної температури, тому вийміть його з холодильника за кілька годин до готування. Телятину вимийте, просушіть і щільно перев'яжіть мотузками, щоб шматок тримав форму.
З'єднайте в одній ємності сіль, перець, подрібнений часник, сушений чебрець і розмарин. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Збризніть телятину з усіх боків оливковою олією і натріть вийшовшою приправою. Втирайте спеції в м'ясо, щоб воно всотало їх смаками і ароматами.
Застеліть деко фольгою і перекладіть туди замариновану телятину. Надішліть деко в попередньо розігріту до 260 градусів духовку. При зазначеній температурі м'ясо повинно знаходитися там 5 хвилин на кожні 450 г ваги. Дуже важливо не перетримати, щоб телятина не втратила соковитість, інакше буженина вийде сухою. Потім вимкніть вогонь і залиште м'ясо в духовці. Дверцята не відчиняйте! Буженина з телятини повинна доготуватися. На це піде приблизно по 15 хвилин на кожні 450 г м'яса.
Готову буженину вийміть з духовки і дайте відпочити мінімум 15 хвилин. Після цього м'ясо можна нарізати тонкими слайсами. При такому способі приготування воно виходить дуже м'яким і соковитим.
Щоб зробити соус, розтопіть на сковороді на середньому вогні вершкове масло. Всипте борошно і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Влийте сік, який виділився з м'яса при запіканні, і яловичий бульйон. Помішуючи, варіть соус до загусання. Подавайте ніжну буженину з телятини з приготовленим соусом. Смачного!
Випадкові рецепти