Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Молдавська кухня

Буженина з телятини

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

1040 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Буженина з телятини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Молдавська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буженина з телятини - один з найбільш смачних і корисних різновидів запеченого м'яса. У рецепті запропонований нестандартний спосіб приготування цільного шматка телятини в духовці. Незважаючи на незвичність, цей спосіб працює. М'ясо виходить ніжним і соковитим, ідеального середнього просмаження. Вам сподобається!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина з телятини" (на 100 грам)

  • Білки17.4 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії118 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясо обов'язково повинно бути кімнатної температури, тому вийміть його з холодильника за кілька годин до готування. Телятину вимийте, просушіть і щільно перев'яжіть мотузками, щоб шматок тримав форму.

Крок - 1
02

З'єднайте в одній ємності сіль, перець, подрібнений часник, сушений чебрець і розмарин. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 2
03

Збризніть телятину з усіх боків оливковою олією і натріть вийшовшою приправою. Втирайте спеції в м'ясо, щоб воно всотало їх смаками і ароматами.

Крок - 3
04

Застеліть деко фольгою і перекладіть туди замариновану телятину. Надішліть деко в попередньо розігріту до 260 градусів духовку. При зазначеній температурі м'ясо повинно знаходитися там 5 хвилин на кожні 450 г ваги. Дуже важливо не перетримати, щоб телятина не втратила соковитість, інакше буженина вийде сухою. Потім вимкніть вогонь і залиште м'ясо в духовці. Дверцята не відчиняйте! Буженина з телятини повинна доготуватися. На це піде приблизно по 15 хвилин на кожні 450 г м'яса.

Крок - 4
05

Готову буженину вийміть з духовки і дайте відпочити мінімум 15 хвилин. Після цього м'ясо можна нарізати тонкими слайсами. При такому способі приготування воно виходить дуже м'яким і соковитим.

Крок - 5
06

Щоб зробити соус, розтопіть на сковороді на середньому вогні вершкове масло. Всипте борошно і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 6
07

Влийте сік, який виділився з м'яса при запіканні, і яловичий бульйон. Помішуючи, варіть соус до загусання. Подавайте ніжну буженину з телятини з приготовленим соусом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Локшина рамен - покроковий рецепт, фото 1 Локшина рамен 75 6 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з телятини 55 4 3 з 5 - детальніше -
Холодний капучіно - покроковий рецепт, фото 1 Холодний капучіно 15 1 1 з 5 - детальніше -