Буженина по-домашньому - легкий рецепт приготування смачної свинячої корейки, запеченої в духовці на овочевій подушці. М'ясо готується відразу з гарніром і доповнюється соусом, який робить смак страви досконалим. Зробіть для себе і близьких просту і по-домашньому смачну буженину, гідну ресторану.
Моркву і стебло селери вимийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і теж подрібніть кубиками. Викладіть овочі на деко і рівномірно розподіліть по поверхні.
З'єднайте в мисці пшеничне борошно, дрібно поламаний лавровий лист, сушений чебрець, сіль і мелений чорний перець. Перемішайте суміш до однорідності.
Свинячу корейку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Запаніруйте м'ясо з усіх боків в приготовленій суміші з борошна і спецій і викладіть на деко поверх овочів.
Влийте воду і відправте лист в попередньо розігріту до 175 градусів духовку на 1 годину. Через годину вийміть деко з духовки і щедро посипте свинину коричневим цукром.
Поверніть деко в духовку ще на 10-15 хвилин. Готову буженину перекладіть на блюдо і на 15 хвилин накрийте фольгою, щоб м'ясо дійшло до смаку.
Приготуйте соус. З'єднайте в сотейнику борошно і воду, перемішайте вінчиком до однорідності і поставте на плиту на середній вогонь.
З листа, на якому запікалася корейка, злийте виділившийся сік і розведіть водою до потрібного об'єму. Одержаний бульйон повільно влийте в суміш борошна з водою, не припиняючи мішати.
Всипте сіль і перець і, помішуючи, варіть соус до загусання. Зніміть з буженини фольгу і наріжте м'ясо тонкими шматочками. Буженина по-домашньому подається на загальному блюді разом з овочами, з якими готувалася. Безпосередньо на столі м'ясо поливається приготованим соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти