Смачна буженина зі свинини в пікантному маринаді і з хрустким беконом припаде до смаку всім і може стати прикрасою святкового столу.
Для приготування буженини вам знадобиться курячий бульйон. Для цього візьміть кілька штук курячих стегон, помістіть в каструлю і залийте достатньою кількістю води. Доведіть рідину до кипіння, а потім відразу зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть бульйон на повільному вогні близько 60 хвилин. Контролюйте утворення піни на поверхні бульйону. Потім додайте цибулину, невелику морквину, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Готуйте ще близько години. Коли ви бачите, що м'ясо почало відділятися від кістки, бульйон готовий. Овочі і лавровий лист викиньте, а сам бульйон процідіть. Відставте, нехай остигає.
Поки вариться бульйон, підготуйте всі інші інгредієнти. Часник очистіть, сполосніть водою і наріжте дуже дрібними кубиками. Перекладіть в окрему ємність. Ріпчасту цибулю, невеликого розміру, також очистіть і промийте водою. Цибулю не нарізайте, вона буде застосовуватися цілою.
Тим часом підготуйте свинячу вирізку. Сполосніть її під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Візьміть форму для запікання такого розміру, щоб свиняче м'ясо вільно помістилося в неї і форма повинна бути обов'язково з високими бортиками, так як вирізка буде заливатися бульйоном. Помістіть вирізку в деко і змастіть її оливковою олією, можете це зробити руками або за допомогою пензлика.
Зверху на м'ясо викладіть скибочки бекону, щільно один до одного.
У глибоку миску налийте остиглий курячий бульйон. Додайте до нього ароматні приправи: розмарин, чебрець, листя базиліка і шавлії, а також подрібнений часник. Все перемішайте ложкою.
Бульйоном з приправами полийте свинячу вирізку. Бульйон зробить вирізку соковитою і м'якою. З боків покладіть цибулю.
Форму для випічки накрийте фольгою, добре притискаючи її до бортиків форми. Поставте деко з м'ясом в розігріту духовку до 150 градусів на 1,5 години.
Після закінчення часу зніміть фольгу і запікайте буженину ще 30 хвилин або поки бекон не підрум'яниться. Потім вийміть з духовки готову буженину зі свинини в фользі, видаліть листя базиліка і шавлії. Дайте трохи охолонути.
Наріжте буженину слайсами і подавайте з картоплею або іншими овочами. Смачного.
Випадкові рецепти