Укр
Рус
thermomix thermomix
Буженина Другі страви Російська кухня

Буженина зі свинини в фользі

95 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Буженина зі свинини в фользі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Смачна буженина зі свинини в пікантному маринаді і з хрустким беконом припаде до смаку всім і може стати прикрасою святкового столу.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка 2.5 кг.
  • Бекон 450 г.
  • Бульйон 3 скл.
  • Розмарин 1 ст.л
  • Чебрець 1 ст.л
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Базилік 6 лист
  • Шавлія 6 лист
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 6 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для приготування буженини вам знадобиться курячий бульйон. Для цього візьміть кілька штук курячих стегон, помістіть в каструлю і залийте достатньою кількістю води. Доведіть рідину до кипіння, а потім відразу зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть бульйон на повільному вогні близько 60 хвилин. Контролюйте утворення піни на поверхні бульйону. Потім додайте цибулину, невелику морквину, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Готуйте ще близько години. Коли ви бачите, що м'ясо почало відділятися від кістки, бульйон готовий. Овочі і лавровий лист викиньте, а сам бульйон процідіть. Відставте, нехай остигає.

    Крок - 1
  2. 02

    Поки вариться бульйон, підготуйте всі інші інгредієнти. Часник очистіть, сполосніть водою і наріжте дуже дрібними кубиками. Перекладіть в окрему ємність. Ріпчасту цибулю, невеликого розміру, також очистіть і промийте водою. Цибулю не нарізайте, вона буде застосовуватися цілою.

    Крок - 2
  3. 03

    Тим часом підготуйте свинячу вирізку. Сполосніть її під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Візьміть форму для запікання такого розміру, щоб свиняче м'ясо вільно помістилося в неї і форма повинна бути обов'язково з високими бортиками, так як вирізка буде заливатися бульйоном. Помістіть вирізку в деко і змастіть її оливковою олією, можете це зробити руками або за допомогою пензлика.

    Крок - 3
  4. 04

    Зверху на м'ясо викладіть скибочки бекону, щільно один до одного.

    Крок - 4
  5. 05

    У глибоку миску налийте остиглий курячий бульйон. Додайте до нього ароматні приправи: розмарин, чебрець, листя базиліка і шавлії, а також подрібнений часник. Все перемішайте ложкою.

    Крок - 5
  6. 06

    Бульйоном з приправами полийте свинячу вирізку. Бульйон зробить вирізку соковитою і м'якою. З боків покладіть цибулю.

    Крок - 6
  7. 07

    Форму для випічки накрийте фольгою, добре притискаючи її до бортиків форми. Поставте деко з м'ясом в розігріту духовку до 150 градусів на 1,5 години.

    Крок - 7
  8. 08

    Після закінчення часу зніміть фольгу і запікайте буженину ще 30 хвилин або поки бекон не підрум'яниться. Потім вийміть з духовки готову буженину зі свинини в фользі, видаліть листя базиліка і шавлії. Дайте трохи охолонути.

    Крок - 8
  9. 09

    Наріжте буженину слайсами і подавайте з картоплею або іншими овочами. Смачного.

    Крок - 9

Оцінити рецепт