Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Буженина Другі страви Російська кухня

Буженина зі свинини в духовці

( 4.9048 4 521 21 оцінка)
1529 - переглядів
85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буженина зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Процес приготування буженини нескладний, але все ж має свої секрети, якими ми з радістю з вами поділимося. Буженину можна запікати будь-яким зручним для вас способом. Ми пропонуємо піти перевіреним шляхом і використовувати духовку. Буженина зі свинини - прекрасна прикраса святкового столу, і приготувавши її в домашніх умовах, ви створите відмінну альтернативу магазинним виробам. Дотримуйтесь покроковим вказівкам в цьому рецепті, і у вас вийде супер смачний шматок буженини зі свинини в духовці.

Інгредієнти

  • Свинний окіст 1 кг.
  • Вершкове масло 200 г.
  • Цукор тростинний 4 ст.л
  • Мед 150 г.
  • Кориця 1 ст.л
  • Гвоздика 1 щіп.
  • Гірчиця 1 ст.л
  • Часник 2 зуб.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Можливо, вам доводилося не раз готувати святкову буженину, але я хочу вам дати певні поради для того, щоб м'ясо в процесі готування не пересохло всередині і зовні, і не втратило свій смак і аромат. А для цього просто-напросто потрібно підготувати глазур і тоді буженина зі свинини в духовці вийде неймовірно смачною і соковитою. Краща глазур містить в своєму складі або коричневий цукор, або мед. Але все ж найголовніше - хороший шматок м'яса. А ідеально для цього підійде свинячий кобчений окіст.

Крок - 1
02

Думаю, ви вже встигли помітити, що під шкіркою є хороша жировий прошарок, який ні в якому разі не потрібно видаляти. А ось шкірку нам потрібно обов'язково зняти і для цього потрібно вставити гострий ніж між шкіркою і жиром і провести ніж уздовж всього шматка м'яса, таким чином відокремлюючи обидва шари друг від друга. Пальцями руки акуратно відокремити шкірку від жиру і зняти її.

Крок - 2
03

Після цього в жировому шарі м'яса гострим ножем зробити досить глибокі надрізи, щоб справити на поверхні свинячого окосту ажурний візерунок.

Крок - 3
04

Глибоке деко застелити шаром фольги і викласти шматок свинини.

Крок - 4
05

Потім влити туди трохи води і звернув м'ясо у фольгу, помістити деко в попередньо розігріту духовку.

Крок - 5
06

Тим часом нам потрібно приготувати глазур, якою необхідно буде поливати м'ясо. Для цього каструлю поставити на плиту і розтопити вершкове масло. Після цього додати туди коричневий цукор, потім влити рідкий мед і посипати корицею.

Крок - 6
07

Потім всипати ще трохи меленої гвоздики і добре перемішати. Коли суміш дійде до закипання, додати гірчицю, добре перемішати і довести до кипіння. Головне - не переварити глазур, інакше вона швидко перетвориться в тверду карамель. Тобто, довести до кипіння і швидко зняти з вогню.

Крок - 7
08

Тим часом дістати з духовки свинину, розгорнути фольгу почати поливати окіст приготовленої глазур'ю За допомогою кулінарної щітки розподілити рівномірно глазур по всьому шматку м'яса і помістити деко з бужениною в духовку.

Крок - 8
09

Запікати м'ясо до появи золотистої скоринки, потім дістати з духовки і знову змастити поверхню глазур'ю.

Крок - 9
10

Соковиту буженину нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу. Ніжна, ароматна буженина така ж смачна, як і красива.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бублики пишні - покроковий рецепт, фото 1 Бублики пишні 115 3 3 з 5 - детальніше -
Лечо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з м’ясом 90 6 4 з 5 - детальніше -
Кетчуп на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп на зиму 40 1 2 з 5 - детальніше -
Млинці на молоці і окропі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на молоці і окропі 50 3 3 з 5 - детальніше -