Процес приготування буженини нескладний, але все ж має свої секрети, якими ми з радістю з вами поділимося. Буженину можна запікати будь-яким зручним для вас способом. Ми пропонуємо піти перевіреним шляхом і використовувати духовку. Буженина зі свинини - прекрасна прикраса святкового столу, і приготувавши її в домашніх умовах, ви створите відмінну альтернативу магазинним виробам. Дотримуйтесь покроковим вказівкам в цьому рецепті, і у вас вийде супер смачний шматок буженини зі свинини в духовці.
Можливо, вам доводилося не раз готувати святкову буженину, але я хочу вам дати певні поради для того, щоб м'ясо в процесі готування не пересохло всередині і зовні, і не втратило свій смак і аромат. А для цього просто-напросто потрібно підготувати глазур і тоді буженина зі свинини в духовці вийде неймовірно смачною і соковитою. Краща глазур містить в своєму складі або коричневий цукор, або мед. Але все ж найголовніше - хороший шматок м'яса. А ідеально для цього підійде свинячий кобчений окіст.
Думаю, ви вже встигли помітити, що під шкіркою є хороша жировий прошарок, який ні в якому разі не потрібно видаляти. А ось шкірку нам потрібно обов'язково зняти і для цього потрібно вставити гострий ніж між шкіркою і жиром і провести ніж уздовж всього шматка м'яса, таким чином відокремлюючи обидва шари друг від друга. Пальцями руки акуратно відокремити шкірку від жиру і зняти її.
Після цього в жировому шарі м'яса гострим ножем зробити досить глибокі надрізи, щоб справити на поверхні свинячого окосту ажурний візерунок.
Глибоке деко застелити шаром фольги і викласти шматок свинини.
Потім влити туди трохи води і звернув м'ясо у фольгу, помістити деко в попередньо розігріту духовку.
Тим часом нам потрібно приготувати глазур, якою необхідно буде поливати м'ясо. Для цього каструлю поставити на плиту і розтопити вершкове масло. Після цього додати туди коричневий цукор, потім влити рідкий мед і посипати корицею.
Потім всипати ще трохи меленої гвоздики і добре перемішати. Коли суміш дійде до закипання, додати гірчицю, добре перемішати і довести до кипіння. Головне - не переварити глазур, інакше вона швидко перетвориться в тверду карамель. Тобто, довести до кипіння і швидко зняти з вогню.
Тим часом дістати з духовки свинину, розгорнути фольгу почати поливати окіст приготовленої глазур'ю За допомогою кулінарної щітки розподілити рівномірно глазур по всьому шматку м'яса і помістити деко з бужениною в духовку.
Запікати м'ясо до появи золотистої скоринки, потім дістати з духовки і знову змастити поверхню глазур'ю.
Соковиту буженину нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу. Ніжна, ароматна буженина така ж смачна, як і красива.
Випадкові рецепти