Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Буженина зі свинячої шиї

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1875 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Буженина зі свинячої шиї - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Буженина зі свинини - це дуже смачна і дуже популярна м'ясна страва, яку часто зустрінеш на святковому застіллі або сімейних трапезах. Готується вона традиційно з свинячого м'яса і являє собою великий шматок свинини, запечений в спеціях. Способів приготування буженини існує чимало, оскільки ця страва користується попитом, і кожен намагається приготувати таку страву як можна смачніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина зі свинячої шиї" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири10.1 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб буженина була смачною і ароматною, звичайно ж, не обійтися без набору спецій. Але, в першу чергу, підготуємо м'ясо. Хороший шматок свинячого ошийка промиваємо і просушуємо, промокнув паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Підготовлений шматок свинини викладаємо в пластиковий контейнер і займаємося приправою. В окрему посудину кладемо мелену паприку, додаємо чорний мелений перець і червоний перець. Потім досипаємо туди мелений чебрець і мелений розмарин, а також сіль за смаком.

Крок - 2
03

Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками або видавлюємо чеснокодавкою, додаємо до решти приправ. Всі інгредієнти добре перемішуємо в однорідну суміш.

Крок - 3
04

Тепер, коли спеції підготовлені, посипаємо ними шматок свинини і добре натираємо рукою по всій поверхні м'яса, щоб рівномірно розподілити. Потім свинину перевертаємо і обсипаємо спеціями з іншого боку, теж розтираємо.

Крок - 4
05

Тепер м'ясо залишаємо в приправах промаринуватися приблизно на 12 годин. Можна, звичайно трохи і менше, але краще, якщо м'ясо все-таки буде маринуватися довше. Після цього ставимо на плиту каструлю, вливаємо свіже молоко, кидаємо туди лавровий лист і запашний перець, і опускаємо шматок замаринованої свинини.

Крок - 5
06

За допомогою ложки занурюємо м'ясо в каструлю так, щоб воно вкрилося молоком повністю. Доводимо все до кипіння і на дуже повільному вогні готуємо протягом 25 хвилин, періодично пересуваючи м'ясо, щоб не пристало. По закінченню цього часу каструлю знімаємо з плити, накриваємо кришкою і укутуємо махровим рушником. Ми залишаємо м'ясо в такому стані на 5 годин.

Крок - 6
07

Потім дістаємо свинину з молока і викладаємо на тарілку. Акуратно видаляємо лавровий лист і знімаємо серветкою залишки молока.

Крок - 7
08

Ну, і нарешті, готова буженина зі свинини так і проситься до столу. Смак такого м'яса назавжди запам'ятається вашим гостям.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Запечена скумбрія з лимоном - покроковий рецепт, фото 1 Запечена скумбрія з лимоном 50 2 3 з 5 - детальніше -
Сирний соус з макаронами - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус з макаронами 45 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вермішель з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з фаршем на сковороді 25 2 1 з 5 - детальніше -
Макарони з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з підливою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з макаронів з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з макаронів з сиром 60 4 3 з 5 - детальніше -
Лосось на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось на сковороді 35 2 2 з 5 - детальніше -