Укр
Рус
thermomix thermomix
Буженина Другі страви Українська кухня

Буженина зі свинної шиї

120 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Буженина зі свинної шиї - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Буженина зі свинини - це дуже смачна і дуже популярна м'ясна страва, яку часто зустрінеш на святковому застіллі або сімейних трапезах. Готується вона традиційно з свинячого м'яса і являє собою великий шматок свинини, запечений в спеціях. Способів приготування буженини існує чимало, оскільки ця страва користується попитом, і кожен намагається приготувати таку страву як можна смачніше.

Інгредієнти

  • Свинина 1 кг.
  • Паприка 1 1/2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Чебрець 1 ч.л
  • Розмарин 1 ч.л
  • Перець червоний мелений 1/2 ч.л
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Запашний перець 4 шт.
  • Молоко 1.5 л.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для того, щоб буженина була смачною і ароматною, звичайно ж, не обійтися без набору спецій. Але, в першу чергу, підготуємо м'ясо. Хороший шматок свинячого ошийка промиваємо і просушуємо, промокнув паперовими рушниками.

    Крок - 1
  2. 02

    Підготовлений шматок свинини викладаємо в пластиковий контейнер і займаємося приправою. В окрему посудину кладемо мелену паприку, додаємо чорний мелений перець і червоний перець. Потім досипаємо туди мелений чебрець і мелений розмарин, а також сіль за смаком.

    Крок - 2
  3. 03

    Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками або видавлюємо чеснокодавкою, додаємо до решти приправ. Всі інгредієнти добре перемішуємо в однорідну суміш.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер, коли спеції підготовлені, посипаємо ними шматок свинини і добре натираємо рукою по всій поверхні м'яса, щоб рівномірно розподілити. Потім свинину перевертаємо і обсипаємо спеціями з іншого боку, теж розтираємо.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер м'ясо залишаємо в приправах промаринуватися приблизно на 12 годин. Можна, звичайно трохи і менше, але краще, якщо м'ясо все-таки буде маринуватися довше. Після цього ставимо на плиту каструлю, вливаємо свіже молоко, кидаємо туди лавровий лист і запашний перець, і опускаємо шматок замаринованої свинини.

    Крок - 5
  6. 06

    За допомогою ложки занурюємо м'ясо в каструлю так, щоб воно вкрилося молоком повністю. Доводимо все до кипіння і на дуже повільному вогні готуємо протягом 25 хвилин, періодично пересуваючи м'ясо, щоб не пристало. По закінченню цього часу каструлю знімаємо з плити, накриваємо кришкою і укутуємо махровим рушником. Ми залишаємо м'ясо в такому стані на 5 годин.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім дістаємо свинину з молока і викладаємо на тарілку. Акуратно видаляємо лавровий лист і знімаємо серветкою залишки молока.

    Крок - 7
  8. 08

    Ну, і нарешті, готова буженина зі свинини так і проситься до столу. Смак такого м'яса назавжди запам'ятається вашим гостям.

    Крок - 8

Оцінити рецепт