Буженина зі свинини - це дуже смачна і дуже популярна м'ясна страва, яку часто зустрінеш на святковому застіллі або сімейних трапезах. Готується вона традиційно з свинячого м'яса і являє собою великий шматок свинини, запечений в спеціях. Способів приготування буженини існує чимало, оскільки ця страва користується попитом, і кожен намагається приготувати таку страву як можна смачніше.
Для того, щоб буженина була смачною і ароматною, звичайно ж, не обійтися без набору спецій. Але, в першу чергу, підготуємо м'ясо. Хороший шматок свинячого ошийка промиваємо і просушуємо, промокнув паперовими рушниками.
Підготовлений шматок свинини викладаємо в пластиковий контейнер і займаємося приправою. В окрему посудину кладемо мелену паприку, додаємо чорний мелений перець і червоний перець. Потім досипаємо туди мелений чебрець і мелений розмарин, а також сіль за смаком.
Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками або видавлюємо чеснокодавкою, додаємо до решти приправ. Всі інгредієнти добре перемішуємо в однорідну суміш.
Тепер, коли спеції підготовлені, посипаємо ними шматок свинини і добре натираємо рукою по всій поверхні м'яса, щоб рівномірно розподілити. Потім свинину перевертаємо і обсипаємо спеціями з іншого боку, теж розтираємо.
Тепер м'ясо залишаємо в приправах промаринуватися приблизно на 12 годин. Можна, звичайно трохи і менше, але краще, якщо м'ясо все-таки буде маринуватися довше. Після цього ставимо на плиту каструлю, вливаємо свіже молоко, кидаємо туди лавровий лист і запашний перець, і опускаємо шматок замаринованої свинини.
За допомогою ложки занурюємо м'ясо в каструлю так, щоб воно вкрилося молоком повністю. Доводимо все до кипіння і на дуже повільному вогні готуємо протягом 25 хвилин, періодично пересуваючи м'ясо, щоб не пристало. По закінченню цього часу каструлю знімаємо з плити, накриваємо кришкою і укутуємо махровим рушником. Ми залишаємо м'ясо в такому стані на 5 годин.
Потім дістаємо свинину з молока і викладаємо на тарілку. Акуратно видаляємо лавровий лист і знімаємо серветкою залишки молока.
Ну, і нарешті, готова буженина зі свинини так і проситься до столу. Смак такого м'яса назавжди запам'ятається вашим гостям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти