Укр
Рус
Мясо Другі страви Молдавська кухня

Буженина з індички

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

682 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Буженина з індички - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Молдавська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буженина з індички з даного рецепту виходить неймовірно соковитою, ароматною і дуже красиво виглядає на столі. Тому її можна сміливо готувати на свята або романтичні вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина з індички" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії122 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Основний інгредієнт цієї страви - філе індички. Дуже важливо вибрати свіжий і якісний шматок м'яса. Помийте його під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Покладіть філе індички на кухонну дошку і за допомогою ножа зробіть надріз у вигляді кишені.

Крок - 1
02

Шматочок мацарелли наріжте пластинами. Помістіть їх в середину філе індички. Сюди ж відправте в'ялені помідори.

Крок - 2
03

Свіжі гілочки базиліка сполосніть під проточною водою. Обірвіть листя і відправте їх у кишеню філе індички до моцарели і в'ялених помідорів.

Крок - 3
04

Закрийте м'ясну кишеню і зафіксуйте краї кількома зубочистками, щоб під час запікання він не відкрився і всі соки залишилися всередині.

Крок - 4
05

Тепер прийшов час приправити філе індички чорним меленим перцем. Також не забудьте м'ясо посолити за смаком і посипати меленою паприкою. Далі полийте філе невеликою кількістю оливкової олії і ретельно розітріть руками.

Крок - 5
06

Візьміть кілька свіжих стиглих помідорів і вимийте їх під краном. На кухонній дошці розріжте кожен на чотири частини.

Крок - 6
07

Далі вам знадобиться форма для запікання, бажано такого розміру, щоб філе індички якраз в неї помістилося. Покладіть м'ясо в форму. По периметру розкладіть шматочки помідорів і збризніть їх невеликою кількістю оливкової олії. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 1 години, а то й більше.

Крок - 7
08

Поки запікається індичка, займіться наступним. Дістаньте сковороду гриль, поставте на вогонь і киньте в неї шматочок вершкового масла. Підготовлену спаржу відправте на розігріту сковорідку. Підсмажте з обох сторін.

Крок - 8
09

Форму із запеченою індичкою дістаньте з духовки. Перекладіть м'ясо в іншу ємність. Рідину, яка утворилася при запіканні, вилийте в сотейник. Поставте на вогонь. Додайте подрібнений перець чилі, трохи чорного меленого перцю і бальзамічний оцет. Киньте шматочок вершкового масла і доведіть до кипіння соус.

Крок - 9
10

На велику плоску тарілку покладіть підсмажену спаржу. Зверху викладіть нарізане пластинами м'ясо індички. Полийте все приготованим соусом. Буженина з індички готова. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Безе-меренги - покроковий рецепт, фото 1 Безе-меренги 75 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гуляш з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з овочами 60 3 2 з 5 - детальніше -
Форшмак з оселедця з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з оселедця з родзинками 40 6 3 з 5 - детальніше -
Макаруни з сирною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни з сирною начинкою 50 3 3 з 5 - детальніше -