Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Буженина варена

( 4.9474 4 519 19 оцінок)

1784 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Буженина варена - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Буженина – это традиционное праздничное блюдо европейской кухни. Как правило это большой кусок мяса, (предпочтительно свинина, реже говядина) запеченный или отваренный в маринаде. Приготовить его совсем не сложно, правда это займет некоторое время. Зато результатом будет вкуснейшая, нежная, пряная и ароматная в нашем случае вареная буженина. 

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина варена" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи1.2 гр.
  • Калорії77 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головне дотримуватися деякі тонкощі, щоб м'ясо вийшло не сухим і жорстким, а найніжнішим і соковитим. Наш рецепт ідеальної буженини буде як не можна до речі. Щоб вчасно подати буженину на стіл, нам потрібно заздалегідь її почати готувати (хоча б за пару днів). Візьмемо два великих шматки свинячої вирізки і очистимо від зайвого жиру і волокон.

Крок - 1
02

Так як нашу буженину ми будемо варити в маринаді, то спочатку готуємо маринад. У каструлю з очищеною водою додамо готові суміші з перців, спецій і трав. Слідом додаємо готовий майонез. Він передасть нашому м'ясe м'якості і ніжності, так як в основі майонезу є рослинна олія і гірчиця.

Крок - 2
03

Зубчики часнику очищаємо, миємо й цілими додаємо в маринад. Слідом додаємо суміш прованських трав і майоран. Також кидаємо в маринад ялівець і горошки чорного і запашного перцю.

Крок - 3
04

І останнім в маринад додаємо лавровий лист і сіль. Всі ці спеції і прянощі наситять наше м'ясо божевільним ароматом і додадуть йому пікантності.

Крок - 4
05

Ретельно вінчиком перемішуємо всі спеції і трави, так щоб вони добре поєднувалися, сіль розчинилася. У каструлю з розсолом поміщаємо свинячу вирізку. Ставимо каструлю на великий вогонь, доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Вимикаємо, залишаємо його остигати, після охолодження ставимо в холодне місце на ніч.

Крок - 5
06

На наступний день кип`ятимо вміст каструлі і проварюємо на малому вогні 5-7 хвилин, і знову вимикаємо, залишаємо його остигати, після охолодження ставимо в холодне місце на ніч.

Крок - 6
07

Через 10 годин буженина готова - дістаємо м'ясо з маринаду. Загортаємо в харчову плівку. Зберігаємо в холодильнику. Подаємо на стіл тонко нарізаними шматочками. Правильно приготовлена ​​варена буженина буде еластична і ніжна.

Крок - 7
08

Нарізану тонкими скибками буженину подаємо на подушці соусу тартар з гарніром з часточок вареного яйця і помідора черрі, з листом салату. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Брускета - покроковий рецепт, фото 1 Брускета 25 4 2 з 5 - детальніше -
Салат столичний з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з яловичиною 50 4 3 з 5 - детальніше -
Манник з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Манник з сиром 80 3 3 з 5 - детальніше -
Кукурудзяний хліб - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяний хліб 115 1 2 з 5 - детальніше -