Буженина – это традиционное праздничное блюдо европейской кухни. Как правило это большой кусок мяса, (предпочтительно свинина, реже говядина) запеченный или отваренный в маринаде. Приготовить его совсем не сложно, правда это займет некоторое время. Зато результатом будет вкуснейшая, нежная, пряная и ароматная в нашем случае вареная буженина.
Головне дотримуватися деякі тонкощі, щоб м'ясо вийшло не сухим і жорстким, а найніжнішим і соковитим. Наш рецепт ідеальної буженини буде як не можна до речі. Щоб вчасно подати буженину на стіл, нам потрібно заздалегідь її почати готувати (хоча б за пару днів). Візьмемо два великих шматки свинячої вирізки і очистимо від зайвого жиру і волокон.
Так як нашу буженину ми будемо варити в маринаді, то спочатку готуємо маринад. У каструлю з очищеною водою додамо готові суміші з перців, спецій і трав. Слідом додаємо готовий майонез. Він передасть нашому м'ясe м'якості і ніжності, так як в основі майонезу є рослинна олія і гірчиця.
Зубчики часнику очищаємо, миємо й цілими додаємо в маринад. Слідом додаємо суміш прованських трав і майоран. Також кидаємо в маринад ялівець і горошки чорного і запашного перцю.
І останнім в маринад додаємо лавровий лист і сіль. Всі ці спеції і прянощі наситять наше м'ясо божевільним ароматом і додадуть йому пікантності.
Ретельно вінчиком перемішуємо всі спеції і трави, так щоб вони добре поєднувалися, сіль розчинилася. У каструлю з розсолом поміщаємо свинячу вирізку. Ставимо каструлю на великий вогонь, доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Вимикаємо, залишаємо його остигати, після охолодження ставимо в холодне місце на ніч.
На наступний день кип`ятимо вміст каструлі і проварюємо на малому вогні 5-7 хвилин, і знову вимикаємо, залишаємо його остигати, після охолодження ставимо в холодне місце на ніч.
Через 10 годин буженина готова - дістаємо м'ясо з маринаду. Загортаємо в харчову плівку. Зберігаємо в холодильнику. Подаємо на стіл тонко нарізаними шматочками. Правильно приготовлена варена буженина буде еластична і ніжна.
Нарізану тонкими скибками буженину подаємо на подушці соусу тартар з гарніром з часточок вареного яйця і помідора черрі, з листом салату. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти