Зовсім нескладний рецепт приготування ароматної, ситної яловичини в хрусткій золотистій скоринці, хоча доведеться витратити свій час. Запевняю результат обов'язково вас порадує. Буженину в тесті подають і гарячою і холодною, в будь-якому випадку гурмани м'яса обов'язково оцінять!
Для цієї страви необхідно правильно вибрати м'ясо. Найбільш підходящим варіантом буде яловича вирізка, обов'язково без прожилок і жиру. Отже, яловичину ретельно помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником.
Викладіть яловичу вирізку на обробну дошку і добре посоліть з усіх боків, приперчіть чорним меленим перцем і приправте сухим розмарином. Залиште м'ясо на деякий час, щоб ввібрало спеції.
Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Викладіть в гаряче масло промариноване м'ясо і обсмажуйте, постійно перевертаючи з боку на бік, до утворення красивої коричневої кірки. Залиште м'ясо на час, щоб охололо.
Тепер викладіть на обробну дошку лист готового тіста (краще використовувати тісто для піци). Поверх нього укладіть, щільно один до одного (Можна навіть внахлест) заздалегідь тонко нарізані скибочки бекону.
Потім викладіть шар попередньо нашаткованого і трохи привареного шпинату. А далі помістіть з одного краю на шпинат раніше обсмажену яловичу вирізку.
Тепер в невелику миску вбийте курячі жовтки і за допомогою вінчика збийте їх до однорідної маси. Утвореною яєчною сумішшю змастіть края тіста і акуратно загорніть в, так званий конверт, сховавши обсмажену яловичину і інші продукти всередину.
Далі промажьте залишившоюся яєчною сумішшю за допомогою пензлика поверх тіста, а потім за допомогою ножа створіть на утвореному рулеті довільний малюнок (наприклад, шахову дошку, як в даному випадку або косичку).
Викладіть рулет на деко, застелене пергаментним папером, і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 30-35 хвилин. Випікайте, до утворення золотистої скоринки на тісті.
Потім дістаньте з плити запечену буженину в тісті, трохи охолодіть і, розрізавши порційно, подавайте до столу.
Випадкові рецепти