Укр
Рус
thermomix thermomix
Буженина Другі страви Російська кухня

Буженина в рукаві

120 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Буженина в рукаві - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В рукаві

опис

Любителям хороших м'ясних страв на замітку наш рецепт смачної буженини. Буженина - це шматок м'яса, запечений зі спеціями або маринадом. Вона легко готується в домашніх умовах, але в результаті виходить відмінна м'ясна страва високого кулінарного рівня. Як правило, для буженини використовують свинину. Запікати її можна по-різному, але ми рекомендуємо випробувати наш рецепт буженини в рукаві. Приготована таким способом свинина виходить соковитою, м'якою і ніжною, з дивним ароматом, а також зберігає корисні якості.

Інгредієнти

  • Свинина 1 кг.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Паприка 1 ст.л
  • Базилік 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кмин 1 щіп.
  • Оливкова олія 50 мл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Головною запорукою успіху в бездоганності нашої м'ясної страви є вибір м'яса. Адже ніколи не може бути смачною буженина, якщо свинина не надто хороша. Для приготування буженини нам знадобиться хороший шматок свинячої вирізки, бажано з ошийка або шматок корейки. Але ще одна важлива умова - не надто багато жиру в м'ясній нарізці, так як в процесі приготування жир витопиться, і буженина буде суха і несмачна. Свинину добре промиваємо і просушуємо паперовим рушником, щоб м'ясо було сухим.

    Крок - 1
  2. 02

    Отже, коли ми все-таки вибрали гідний шматок свинини, тепер необхідно зайнятися безпосередньо підготовкою. Для приправи нам знадобиться часник, тому очистимо його від лушпиння, промиємо і розділимо на зубчики.

    Крок - 2
  3. 03

    У шматку м'яса за допомогою ножа робимо проколи або невеликі надрізи. Після цього в ці отвори запихаємо зубочки часнику.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім м'ясо трохи змащуємо оливковою олією і солимо. Після цього рясно посипаємо паприкою.

    Крок - 4
  5. 05

    У невеликій посудині з'єднуємо сушений базилік з сумішшю перців і додаємо трохи кмину. Змішуємо всі приправи і посипаємо цією сумішшю шматок м'яса.

    Крок - 5
  6. 06

    Після цього м'ясо добре натираємо приправами з усіх боків і залишаємо на тарілці трохи промаринуватися. До речі, для маринування можна помістити м'ясо в холодильник на ніч, але це не обов'язково, можна обійтися і пару годинами. 77 Після цього поміщаємо замариновану свинину в рукав для запікання, зав'язуємо його з обох сторін і поміщаємо на деко. Відправляємо деко з м'ясом в духовку, розігріваємо до 180 градусів і запікаємо протягом години.

    Крок - 6
  7. 07

    По закінченню цього часу дістаємо страву з духовки і ножем акуратно розрізаємо рукав. Зробивши невеликий надріз, перевіряємо на готовність. У готової свинині виділяється при нарізці прозорий сік.

    Крок - 7
  8. 08

    Буженина в рукаві дуже смачна в холодному вигляді, тому залишаємо її охолоджуватися. Потім нарізавши тонким круглими скибочками, подаємо до столу.

    Крок - 8

Оцінити рецепт