Любителям хороших м'ясних страв на замітку наш рецепт смачної буженини. Буженина - це шматок м'яса, запечений зі спеціями або маринадом. Вона легко готується в домашніх умовах, але в результаті виходить відмінна м'ясна страва високого кулінарного рівня. Як правило, для буженини використовують свинину. Запікати її можна по-різному, але ми рекомендуємо випробувати наш рецепт буженини в рукаві. Приготована таким способом свинина виходить соковитою, м'якою і ніжною, з дивним ароматом, а також зберігає корисні якості.
Головною запорукою успіху в бездоганності нашої м'ясної страви є вибір м'яса. Адже ніколи не може бути смачною буженина, якщо свинина не надто хороша. Для приготування буженини нам знадобиться хороший шматок свинячої вирізки, бажано з ошийка або шматок корейки. Але ще одна важлива умова - не надто багато жиру в м'ясній нарізці, так як в процесі приготування жир витопиться, і буженина буде суха і несмачна. Свинину добре промиваємо і просушуємо паперовим рушником, щоб м'ясо було сухим.
Отже, коли ми все-таки вибрали гідний шматок свинини, тепер необхідно зайнятися безпосередньо підготовкою. Для приправи нам знадобиться часник, тому очистимо його від лушпиння, промиємо і розділимо на зубчики.
У шматку м'яса за допомогою ножа робимо проколи або невеликі надрізи. Після цього в ці отвори запихаємо зубочки часнику.
Потім м'ясо трохи змащуємо оливковою олією і солимо. Після цього рясно посипаємо паприкою.
У невеликій посудині з'єднуємо сушений базилік з сумішшю перців і додаємо трохи кмину. Змішуємо всі приправи і посипаємо цією сумішшю шматок м'яса.
Після цього м'ясо добре натираємо приправами з усіх боків і залишаємо на тарілці трохи промаринуватися. До речі, для маринування можна помістити м'ясо в холодильник на ніч, але це не обов'язково, можна обійтися і пару годинами. 77 Після цього поміщаємо замариновану свинину в рукав для запікання, зав'язуємо його з обох сторін і поміщаємо на деко. Відправляємо деко з м'ясом в духовку, розігріваємо до 180 градусів і запікаємо протягом години.
По закінченню цього часу дістаємо страву з духовки і ножем акуратно розрізаємо рукав. Зробивши невеликий надріз, перевіряємо на готовність. У готової свинині виділяється при нарізці прозорий сік.
Буженина в рукаві дуже смачна в холодному вигляді, тому залишаємо її охолоджуватися. Потім нарізавши тонким круглими скибочками, подаємо до столу.
Випадкові рецепти