Буженина у фользі за цим рецептом виходить дуже соковитою і м'якою. Цей м'ясний делікатес робиться зі свинячої вирізки, яка дуже примхлива в готуванні і часто виходить сухуватою. Щоб цього уникнути, потрібно знати точну температуру і час приготування. Подробиці в рецепті.
Спочатку приготуйте маринад для м'яса. Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть в миску сік.
Так само поступіть з апельсином. Бажано, щоб апельсин був солодким. Якщо він кислий, то можете замінити лимон ще одним апельсином.
Влийте в цитрусову суміш оливкову олію. Всипте розмарин, зіру, орегано, чебрець і солодку паприку. Додайте подрібнений часник. Посоліть і поперчіть соус до смаку. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Форму для випічки застеліть фольгою. Свинину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Підготовлене м'ясо покладіть на фольгу. Бажано, щоб воно було без шкурки.
Рівномірно полийте свинину раніше приготовленим маринадом. Втирайте його в м'ясо, щоб воно краще всотало смаками і ароматами спецій.
Переверніть свинину на іншу сторону і теж змастіть маринадом. Закріпіть краї фольги навколо м'яса і покрийте його зверху ще одним листом фольги.
Увімкніть духовку. Встановіть температуру 180 градусів Цельсія. Виберіть готування з верхнім і нижнім теном без конвекції. Надішліть форму зі свинячою вирізкою в духовку ще до того, як вона досить прогріється. Запікайте м'ясо, правильно вирахувавши час готування. Щоб буженина в фользі вийшла соковитою, вона повинна провести при 180 градусах в духовці 40 хвилин на кожен 1 кг ваги.
Приблизно за 20 хвилин до кінця готування зніміть зі свинини фольгу, щоб на м'ясі з'явилася апетитна скоринка, і полийте буженину виділившимся при запіканні соком. За 10 хвилин до кінця готування підійміть температуру в духовці до 200 градусів. Завдяки цьому вирізка добре зарум'яниться, але залишиться соковитою.
Готову буженину вийміть з духовки. Щоб переконатися, що вона дійсно готова, проткніть м'ясо в найвищій частині кухонним термометром. Якщо температура становить 63-75 градусів, все в порядку, свинина пропеклась. Якщо менше, поверніть її в духовку і доготуйте. Але не тримайте там занадто довго, інакше м'ясо вийде сухим.
Накрийте буженину фольгою і почекайте 10 хвилин. Після цього фольгу можна зняти, дати м'ясу охолонути і нарізати скибочками. При такому способі готування свинина дійсно виходить дуже ніжною і соковитою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти