Укр
Рус
Свинина Другі страви Мексиканська кухня

Буженина в фользі

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1128 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Буженина в фользі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буженина у фользі за цим рецептом виходить дуже соковитою і м'якою. Цей м'ясний делікатес робиться зі свинячої вирізки, яка дуже примхлива в готуванні і часто виходить сухуватою. Щоб цього уникнути, потрібно знати точну температуру і час приготування. Подробиці в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина в фользі" (на 100 грам)

  • Білки13.6 гр.
  • Жири19.8 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії245 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте маринад для м'яса. Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть в миску сік.

Крок - 1
02

Так само поступіть з апельсином. Бажано, щоб апельсин був солодким. Якщо він кислий, то можете замінити лимон ще одним апельсином.

Крок - 2
03

Влийте в цитрусову суміш оливкову олію. Всипте розмарин, зіру, орегано, чебрець і солодку паприку. Додайте подрібнений часник. Посоліть і поперчіть соус до смаку. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 3
04

Форму для випічки застеліть фольгою. Свинину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Підготовлене м'ясо покладіть на фольгу. Бажано, щоб воно було без шкурки.

Крок - 4
05

Рівномірно полийте свинину раніше приготовленим маринадом. Втирайте його в м'ясо, щоб воно краще всотало смаками і ароматами спецій.

Крок - 5
06

Переверніть свинину на іншу сторону і теж змастіть маринадом. Закріпіть краї фольги навколо м'яса і покрийте його зверху ще одним листом фольги.

Крок - 6
07

Увімкніть духовку. Встановіть температуру 180 градусів Цельсія. Виберіть готування з верхнім і нижнім теном без конвекції. Надішліть форму зі свинячою вирізкою в духовку ще до того, як вона досить прогріється. Запікайте м'ясо, правильно вирахувавши час готування. Щоб буженина в фользі вийшла соковитою, вона повинна провести при 180 градусах в духовці 40 хвилин на кожен 1 кг ваги.

Крок - 7
08

Приблизно за 20 хвилин до кінця готування зніміть зі свинини фольгу, щоб на м'ясі з'явилася апетитна скоринка, і полийте буженину виділившимся при запіканні соком. За 10 хвилин до кінця готування підійміть температуру в духовці до 200 градусів. Завдяки цьому вирізка добре зарум'яниться, але залишиться соковитою.

Крок - 8
09

Готову буженину вийміть з духовки. Щоб переконатися, що вона дійсно готова, проткніть м'ясо в найвищій частині кухонним термометром. Якщо температура становить 63-75 градусів, все в порядку, свинина пропеклась. Якщо менше, поверніть її в духовку і доготуйте. Але не тримайте там занадто довго, інакше м'ясо вийде сухим.

Крок - 9
10

Накрийте буженину фольгою і почекайте 10 хвилин. Після цього фольгу можна зняти, дати м'ясу охолонути і нарізати скибочками. При такому способі готування свинина дійсно виходить дуже ніжною і соковитою. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Панакота - покроковий рецепт, фото 1 Панакота 150 2 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки 50 1 2 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з курки - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки 45 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Перець фарширований куркою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований куркою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Курка в соусі карі - покроковий рецепт, фото 1 Курка в соусі карі 40 3 2 з 5 - детальніше -