Дуже ситна, запашна і апетитна буженина, приготована в духовці власноруч в домашніх умовах. Гідна заміна магазинним ковбасам. Приготувати легко і без витрат часу.
В першу чергу включіть духовку на 200 градусів, нехай розігрівається. Підготуйте лист з решітками для запікання. Потім цибулю і часник очистіть від лушпиння. Наріжте цибулю невеликими шматочками або півкільцями, зубчики часнику розріжте навпіл і відправте їх в деко.
Також додайте туди гірчицю, яблучний оцет, апельсиновий сік і бутончики гвоздики. Все перемішайте.
На деко встановіть решітку для запікання. Коли запікатиметься м'ясо, то жир і сік стікатиме в деко з цибулею, часником і спеціями, і ви на основі цього зможете приготувати соус-глазур надалі. На решітку необхідно викласти свинячий окіст, попередньо обмитий і просушений паперовим рушником, і з уже витягненою кісткою. Також необхідно зрізати з нього грубу і товсту шкіру.
Зробіть надрізи уздовж і поперек м'яса. Накрийте фольгою для запікання м'ясо разом з решіткою і поставте в духовку запікатися на 1 годину. Витягніть деко з духовки, зніміть фольгу. М'ясо вже трохи підрум'янилося. Полийте його рясно рідиною, що знаходиться в листі.
Зніміть решітку і відставте поки в сторону. Вийміть всі гвоздики з дека.
Поставте на плиту сотейник на середній вогонь і вилийте в нього вміст з дека. Додайте туди мед, діжонську гірчицю, вустерширський соус, мед і коричневий цукор. Все ретельно перемішайте. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, приблизно 10 хвилин, поки вона не загусне.
Поставте решітку знову на деко. Викладіть на неї шинку. Полийте її утвореною глазур'ю. І знову відправте в духовку на 30 хвилин або запікайте, поки не з'явиться рум'яна кірочка. Потім вийміть з духовки і можна пробувати рум'яну буженину приготовлену в фользі. Подавайте як закуску або зі свіжим салатом, можна з тушкованими овочами. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти