Укр
Рус
Свинина Другі страви Австралійська кухня

Буженина в домашніх умовах

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1074 - переглядів
95 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Буженина в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австралійська кухня, Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буженина в домашніх умовах виходить не гірше магазинної. Навіть краще, тому що ви зможете самі вибрати для неї м'ясо і приправити будь-якими спеціями. До того ж ви завжди будете впевнені в якості домашнього продукту. Пропонуємо простий рецепт дуже смачної буженини зі свинини з фенхелем в цитрусовій глазурі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири16.7 гр.
  • Вуглеводи7.8 гр.
  • Калорії236 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Лимон і апельсин ретельно вимийте і висушіть. Натріть на тертці лимонну і апельсинову цедру і змішайте з сіллю до однорідності.

Крок - 1
02

Додайте мелені насіння фенхелю (в ідеалі потрібно додати пилок фенхелю, але вона дорога і її важко дістати). Всипте прованські трави.

Крок - 2
03

Слідом додайте часниковий порошок і чорний мелений перець. Перемішайте спеції до однорідності.

Крок - 3
04

Свинячу корейку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Присипте м'ясо з усіх боків сумішшю спецій. Перекладіть свинину на деко або чавунну сковороду і відправте в прогріту до 160 градусів Цельсія духовку.

Крок - 4
05

Запікайте 1,5-2 години або до того моменту, коли температура всередині м'яса досягне 75-80 градусів (перевіряється щупом або кухонним термометром). Покрийте буженину фольгою і потримайте так хвилин 15, щоб м'ясо остаточно дійшло до готовності.

Крок - 5
06

Тим часом приготуйте цитрусову глазур. Змішайте в сотейнику абрикосове варення, апельсинову і лимонну цедру, свіжовичавлений апельсиновий і лимонний сік, діжонську гірчицю і цукор (бажано коричневий).

Крок - 6
07

Збийте суміш вінчиком до однорідності і відправте на плиту. Доведіть до кипіння, знизьте вогонь і, помішуючи, варіть, поки соус не загусне (хвилин 10).

Крок - 7
08

Зніміть готову глазур з плити і остудіть. Наріжте буженину порційними шматочками.

Крок - 8
09

Викладіть м'ясо на блюдо сервіровки, прикрашене зеленню і цитрусовими, і полийте раніше приготовленою глазур'ю. Буженина в домашніх умовах виходить дуже соковитою, ніжною і приголомшливо смачною. Спеції та цитрусове панірування надають їй неймовірний аромат. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто з мідіями і креветками - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з мідіями і креветками 65 6 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з тунцем 115 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки на мангалі - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки на мангалі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на грилі 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шніцель з індички - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Печеня в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в сковороді 65 6 3 з 5 - детальніше -
Панкейкі з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі з яблуками 55 4 3 з 5 - детальніше -
Омлет зі скибочками хліба - покроковий рецепт, фото 1 Омлет зі скибочками хліба 15 2 2 з 5 - детальніше -