Укр
Рус
Свинина Другі страви Австралійська кухня

Буженина в домашніх умовах

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

852 - переглядів
95 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Буженина в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австралійська кухня, Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буженина в домашніх умовах виходить не гірше магазинної. Навіть краще, тому що ви зможете самі вибрати для неї м'ясо і приправити будь-якими спеціями. До того ж ви завжди будете впевнені в якості домашнього продукту. Пропонуємо простий рецепт дуже смачної буженини зі свинини з фенхелем в цитрусовій глазурі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири16.7 гр.
  • Вуглеводи7.8 гр.
  • Калорії236 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Лимон і апельсин ретельно вимийте і висушіть. Натріть на тертці лимонну і апельсинову цедру і змішайте з сіллю до однорідності.

Крок - 1
02

Додайте мелені насіння фенхелю (в ідеалі потрібно додати пилок фенхелю, але вона дорога і її важко дістати). Всипте прованські трави.

Крок - 2
03

Слідом додайте часниковий порошок і чорний мелений перець. Перемішайте спеції до однорідності.

Крок - 3
04

Свинячу корейку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Присипте м'ясо з усіх боків сумішшю спецій. Перекладіть свинину на деко або чавунну сковороду і відправте в прогріту до 160 градусів Цельсія духовку.

Крок - 4
05

Запікайте 1,5-2 години або до того моменту, коли температура всередині м'яса досягне 75-80 градусів (перевіряється щупом або кухонним термометром). Покрийте буженину фольгою і потримайте так хвилин 15, щоб м'ясо остаточно дійшло до готовності.

Крок - 5
06

Тим часом приготуйте цитрусову глазур. Змішайте в сотейнику абрикосове варення, апельсинову і лимонну цедру, свіжовичавлений апельсиновий і лимонний сік, діжонську гірчицю і цукор (бажано коричневий).

Крок - 6
07

Збийте суміш вінчиком до однорідності і відправте на плиту. Доведіть до кипіння, знизьте вогонь і, помішуючи, варіть, поки соус не загусне (хвилин 10).

Крок - 7
08

Зніміть готову глазур з плити і остудіть. Наріжте буженину порційними шматочками.

Крок - 8
09

Викладіть м'ясо на блюдо сервіровки, прикрашене зеленню і цитрусовими, і полийте раніше приготовленою глазур'ю. Буженина в домашніх умовах виходить дуже соковитою, ніжною і приголомшливо смачною. Спеції та цитрусове панірування надають їй неймовірний аромат. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Ікра з баклажанів по-одеськи - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з баклажанів по-одеськи 75 1 3 з 5 - детальніше -
Закуска з моркви з часником - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з моркви з часником 45 4 3 з 5 - детальніше -
Лангет з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з телятини 40 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка з капусти з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з капусти з м’ясом 65 6 3 з 5 - детальніше -
Хворост без горілки - покроковий рецепт, фото 1 Хворост без горілки 45 3 3 з 5 - детальніше -