Пропонуємо приготувати смачну домашню буженину без особливого клопоту. М'ясна закуска стане улюбленою стравою в повсякденному меню і на святковому столі.
Для приготування буженини можна використовувати не тільки корейку, але і інші філейні частини. Вибирайте м'ясо пожирніше, тоді готова страва буде більш соковитою. Свинячу корейку покладіть в спеціальну еластичну формувальну сітку для запікання. Якщо такої сітки немає, щільно обв'яжіть м'ясо простими нитками або шпагатом.
Покладіть продукт у велику глибоку форму для запікання. Посоліть і поперчіть з усіх боків. Притрусіть часниковим порошком, чебрецем і концентрованим курячим або овочевим бульйоном.
Полийте м'ясо оливковою олією першого холодного віджиму. Бульби солодкої і звичайної картоплі очистіть від шкірки, ретельно вимийте під проточною водою і наріжте великими тонкими часточками. Викладіть овочі навколо корейки і обваляйте їх в спеціях на дні форми. Полийте картоплю оливковою олією. Можна додати на гарнір і інші овочі.
З часнику зніміть верхню плівку, злегка розплющіть зубчики і викладіть їх на м'ясо.
Поставте страву в розігріту до 220 ° С духовку. Запікайте протягом 40 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, акуратно залийте м'ясо білим вином і переверніть буженину. Продовжуйте запікати при тій же температурі ще 35 хвилин.
Вийміть форму з духовки, дайте м'ясу трохи охолонути і зріжте сітку. Викладіть буженину на порційне блюдо і поріжте на порційні шматочки. Подавайте страву на стіл з запеченою картоплею і салатом зі свіжих овочів. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти