Ці бублики дуже смачні - їх ніжна текстура, м'який і солодово-дріжджовий смак - це просто чудово. Але ще більш чудово те, як весь ваш будинок буде пахнути свіжоспеченої випічкою. І, звичайно ж, то, як ваша сім'я буде з захопленням пробувати приготовану вами страву, яку ви витягнете з духовки в недільного ранку.
У чаші тістоміса змішайте теплу воду, просіяне борошно і сухі активні дріжджі. Накрийте ємність поліетиленовою плівкою або вологою тканиною і дайте суміші постояти при кімнатній температурі, поки вона не збільшиться вдвічі і не утворить пінисті бульбашки. Це займає близько двох-трьох годин. (Повинна утворитися на суміші піна схожа на пивну, якщо цього не побачите, просто дайте дріжджовій масі трохи довше постояти).
У глибокій мисці змішайте решту борошна з цукром, порошком солоду і сіллю.
Знову встановіть чашу зі настояною сумішшю в тістоміс і включіть низький режим збивання. Поступово додайте в чашу раніше змішані сухі інгредієнти і дайте тісту змішатися, поки воно не стане еластичним і гладким, і не буде відриватися від стінок чаші, приблизно 15-20 хвилин.
Перекладіть утворене тісто в невелику миску, накрийте харчовою плівкою і дайте йому охолонути в холодильнику протягом 20 хвилин.
Працюючи швидко, щоб тісто не «опускалося», розділіть його на порції приблизно по 65 г кожна і покладіть на деко. Тримайте весь деко покритим, поки ви працюєте, заправляючи кожну нову частину під поліетиленову плівку, щоб запобігти утворенню кірки на тісті.
Далі сформуйте порції тіста в кульки. Охолодіть утвориеі кульки з тіста в холодильнику протягом 20 хвилин.
Далі одним пальцем (повертаючи його під час роботи) проткніть отвір в центрі кульки з тіста. Як тільки ви проткнете кульку, переверніть її на бік (як колесо, що обертається). Проведіть вказівні пальці через отвір в протилежних напрямках і обертайте їх навколо один одного, повільно витягаючи отвір до тих пір, поки через нього не проведете три пальці. Поверніть утворені заготовки з тіста (майбутні бублики) в закрите місце на підносі. (Вам може знадобитися другий піднос).
Залиште заготовки з тіста постояти в теплому місці ще близько 20-35 хвилин. Потрібно, щоб тісто в заготівлі знайшло таку структуру, що коли його опустити в миску з водою воно обов'язково спливло наверх. (Якщо кільце з тіста потоне, нехай стоїть довше.)
У великій каструлі на сильному вогні доведіть до кипіння 5 л води, додайте солод і харчову соду. Працюючи партіями, киньте заготовки кільця в киплячу воду і варіть 60 секунд, потім переверніть їх шумівкою або виделкою і варіть ще 60 секунд з іншого боку. Викладіть обсмажені бублики на решітку.
У невеликій мисці змішайте насіння чорного кунжуту, цибульний порошок, сіль, насіння маку, насіння кунжуту і сушені пластівці часнику. Посипте гарячі бублики утвореною сумішшю.
Перенесіть трохи охолонули бублики на піднос з пергаментним папером і надішліть в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте протягом семи хвилин, перемістіть деко, щоб забезпечити рівномірне приготування, і продовжуйте пекти до тих пір, поки бублики не придбають красивий коричневий колір - ще близько семи хвилин.
Дайте гарячим бублика охолонути протягом декількох хвилин, а потім приступайте пробувати відмінну випічку!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти