Укр
Рус
thermomix thermomix
Бублики Випічка Російська кухня

Бублики

180 хвилинпорцій - 3складність - 4 з 5
Бублики - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ці бублики дуже смачні - їх ніжна текстура, м'який і солодово-дріжджовий смак - це просто чудово. Але ще більш чудово те, як весь ваш будинок буде пахнути свіжоспеченої випічкою. І, звичайно ж, то, як ваша сім'я буде з захопленням пробувати приготовану вами страву, яку ви витягнете з духовки в недільного ранку.

Інгредієнти

  • Часник сушений 10 г.
  • Мак 5 г.
  • Цибулевий порошок 10 г.
  • Кунжут 15 г.
  • Сода 10 г.
  • Сіль 1 ч.л
  • Солод 20 г.
  • Цукор 25 г.
  • Дріжджі сухі 25 г.
  • Борошно 650 г.
  • Вода 350 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У чаші тістоміса змішайте теплу воду, просіяне борошно і сухі активні дріжджі. Накрийте ємність поліетиленовою плівкою або вологою тканиною і дайте суміші постояти при кімнатній температурі, поки вона не збільшиться вдвічі і не утворить пінисті бульбашки. Це займає близько двох-трьох годин. (Повинна утворитися на суміші піна схожа на пивну, якщо цього не побачите, просто дайте дріжджовій масі трохи довше постояти).

    Крок - 1
  2. 02

    У глибокій мисці змішайте решту борошна з цукром, порошком солоду і сіллю.

    Крок - 2
  3. 03

    Знову встановіть чашу зі настояною сумішшю в тістоміс і включіть низький режим збивання. Поступово додайте в чашу раніше змішані сухі інгредієнти і дайте тісту змішатися, поки воно не стане еластичним і гладким, і не буде відриватися від стінок чаші, приблизно 15-20 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Перекладіть утворене тісто в невелику миску, накрийте харчовою плівкою і дайте йому охолонути в холодильнику протягом 20 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Працюючи швидко, щоб тісто не «опускалося», розділіть його на порції приблизно по 65 г кожна і покладіть на деко. Тримайте весь деко покритим, поки ви працюєте, заправляючи кожну нову частину під поліетиленову плівку, щоб запобігти утворенню кірки на тісті.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі сформуйте порції тіста в кульки. Охолодіть утвориеі кульки з тіста в холодильнику протягом 20 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі одним пальцем (повертаючи його під час роботи) проткніть отвір в центрі кульки з тіста. Як тільки ви проткнете кульку, переверніть її на бік (як колесо, що обертається). Проведіть вказівні пальці через отвір в протилежних напрямках і обертайте їх навколо один одного, повільно витягаючи отвір до тих пір, поки через нього не проведете три пальці. Поверніть утворені заготовки з тіста (майбутні бублики) в закрите місце на підносі. (Вам може знадобитися другий піднос).

    Крок - 7
  8. 08

    Залиште заготовки з тіста постояти в теплому місці ще близько 20-35 хвилин. Потрібно, щоб тісто в заготівлі знайшло таку структуру, що коли його опустити в миску з водою воно обов'язково спливло наверх. (Якщо кільце з тіста потоне, нехай стоїть довше.)

    Крок - 8
  9. 09

    У великій каструлі на сильному вогні доведіть до кипіння 5 л води, додайте солод і харчову соду. Працюючи партіями, киньте заготовки кільця в киплячу воду і варіть 60 секунд, потім переверніть їх шумівкою або виделкою і варіть ще 60 секунд з іншого боку. Викладіть обсмажені бублики на решітку.

    Крок - 9
  10. 10

    У невеликій мисці змішайте насіння чорного кунжуту, цибульний порошок, сіль, насіння маку, насіння кунжуту і сушені пластівці часнику. Посипте гарячі бублики утвореною сумішшю.

    Крок - 10
  11. 11

    Перенесіть трохи охолонули бублики на піднос з пергаментним папером і надішліть в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте протягом семи хвилин, перемістіть деко, щоб забезпечити рівномірне приготування, і продовжуйте пекти до тих пір, поки бублики не придбають красивий коричневий колір - ще близько семи хвилин.

    Крок - 11
  12. 12

    Дайте гарячим бублика охолонути протягом декількох хвилин, а потім приступайте пробувати відмінну випічку!

    Крок - 12

Оцінити рецепт