Укр
Рус
Бублики Випічка Російська кухня

Бублики з маком

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
859 - переглядів
125 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бублики з маком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

З блискучою темно-коричневою скоринкою, чудовий зовнішній вигляд бубликів є явною ознакою того, що їх варили, а не запарювали перед випічкою. У крихти є тільки натяк на солодкий сироп ячмінного солоду і ідеальна кількість солі для отримання пікантного присмаку при вживанні. Смачні, щільні, м'які і повні аромату, ці бублики з маком та іншими добавками приведуть вас обов'язково в захват.

Інгредієнти

  • Солодовий сироп 80 г.
  • Вода 510 г.
  • Дріжджі 1 ч.л
  • Борошно 910 г.
  • Сіль 3 ст.л
  • Мак 1/2 скл.
  • Кунжут 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску залийте теплу воду, додайте ячмінний солодовий сироп і сухі дріжджі. Потім, поступово підсипаючи в миску частину просіяного борошна, кухонною лопаткою перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів і утворення однорідної рідкої маси.

Крок - 1
02

Далі щільно загорніть миску з рідкою масою харчовою плівкою і відправте в тепле місце, приблизно на годину. Рідина повинна буде трохи спіниться і збільшитися в обсязі.

Крок - 2
03

Тепер засипте в миску другу частину борошна, трохи присоліть і продовжуйте вимішувати кухонною лопаткою вміст. Далі викладіть масу, що утворилася на всипаний борошном стіл і вимішуйте близько 2 3 хвилин, до утворення густого щільного тіста.

Крок - 3
04

Залиште тісто полежати на столі близько 10 хвилин. Далі ретельно ще раз помісіть тісто, а потім покладіть його в змащену маслом ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці, приблизно на годину.

Крок - 4
05

Далі викладіть насояне тісто на стіл і розділіть за допомогою спеціального ножа на рівномірні частини, приблизно по 125 грам кожна. Щоб рівномірно відміряти тісто скористайтеся кухонними вагами. Накрийте частини тіста ще раз харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин.

Крок - 5
06

Далі кожну частину тіста розкачайте в коржик, а потім загорніть краї і утворіть з коржа певну ковбаску. Залиште утворені ковбаски під плівкою ще на 10 хвилин.

Крок - 6
07

Тепер кожну ковбаску розкачайте в ще тонше смужку, скріпіть краї, сформувавши заготовку у формі бублика, і складіть на присипану борошном дошку на деякий час. Заготовки бубликів теж накрийте харчовою плівкою.

Крок - 7
08

Далі помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім в киплячу воду порційно укладіть заготовки з тіста і відваріть близько 5 хвилин.

Крок - 8
09

Тепер відварені бублики потрібно запекти. Для посипання можете використовувати будь-які зручні вам інгредієнти. Ми хочемо запропонувати вам такі варіанти: перший - це без будь-яких присипок помістіть відварені бублики на деко і запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.

Крок - 9
10

Другий варіант - це просто відварені бублики викачані з одного боку в сіль, третій - умокніть рясно з двох сторін в кунжутному насінні і четвертий, самий полюбившийся всім і звичний варіант - обкатати випічку в мак, а потім вже випікати.

Крок - 10
11

Отже, готові бублики з маком та іншими добавками викладіть на дошку або блюдо, охолодіть, а потім подавайте з сирним соусом.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бублики классический рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Бублики классический рецепт 80 3 3 з 5 - детальніше -
Бублики - покроковий рецепт, фото 1 Бублики 180 3 4 з 5 - детальніше -
Бублики пышные - покроковий рецепт, фото 1 Бублики пышные 115 3 3 з 5 - детальніше -
Бублики с мясом в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Бублики с мясом в духовке 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Желе с фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Желе с фруктами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Халва из семечек - покроковий рецепт, фото 1 Халва из семечек 60 3 3 з 5 - детальніше -
Профитроли - покроковий рецепт, фото 1 Профитроли 60 4 3 з 5 - детальніше -
Королевская ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королевская ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -