З блискучою темно-коричневою скоринкою, чудовий зовнішній вигляд бубликів є явною ознакою того, що їх варили, а не запарювали перед випічкою. У крихти є тільки натяк на солодкий сироп ячмінного солоду і ідеальна кількість солі для отримання пікантного присмаку при вживанні. Смачні, щільні, м'які і повні аромату, ці бублики з маком та іншими добавками приведуть вас обов'язково в захват.
У глибоку миску залийте теплу воду, додайте ячмінний солодовий сироп і сухі дріжджі. Потім, поступово підсипаючи в миску частину просіяного борошна, кухонною лопаткою перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів і утворення однорідної рідкої маси.
Далі щільно загорніть миску з рідкою масою харчовою плівкою і відправте в тепле місце, приблизно на годину. Рідина повинна буде трохи спіниться і збільшитися в обсязі.
Тепер засипте в миску другу частину борошна, трохи присоліть і продовжуйте вимішувати кухонною лопаткою вміст. Далі викладіть масу, що утворилася на всипаний борошном стіл і вимішуйте близько 2 3 хвилин, до утворення густого щільного тіста.
Залиште тісто полежати на столі близько 10 хвилин. Далі ретельно ще раз помісіть тісто, а потім покладіть його в змащену маслом ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці, приблизно на годину.
Далі викладіть насояне тісто на стіл і розділіть за допомогою спеціального ножа на рівномірні частини, приблизно по 125 грам кожна. Щоб рівномірно відміряти тісто скористайтеся кухонними вагами. Накрийте частини тіста ще раз харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин.
Далі кожну частину тіста розкачайте в коржик, а потім загорніть краї і утворіть з коржа певну ковбаску. Залиште утворені ковбаски під плівкою ще на 10 хвилин.
Тепер кожну ковбаску розкачайте в ще тонше смужку, скріпіть краї, сформувавши заготовку у формі бублика, і складіть на присипану борошном дошку на деякий час. Заготовки бубликів теж накрийте харчовою плівкою.
Далі помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім в киплячу воду порційно укладіть заготовки з тіста і відваріть близько 5 хвилин.
Тепер відварені бублики потрібно запекти. Для посипання можете використовувати будь-які зручні вам інгредієнти. Ми хочемо запропонувати вам такі варіанти: перший - це без будь-яких присипок помістіть відварені бублики на деко і запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
Другий варіант - це просто відварені бублики викачані з одного боку в сіль, третій - умокніть рясно з двох сторін в кунжутному насінні і четвертий, самий полюбившийся всім і звичний варіант - обкатати випічку в мак, а потім вже випікати.
Отже, готові бублики з маком та іншими добавками викладіть на дошку або блюдо, охолодіть, а потім подавайте з сирним соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти