Асортимент того, що можна спекти в домашніх умовах, просто безмежний. Смачні солодощі, які готуються власноруч до солодкого столу, безсумнівно надають величезну можливість якомога частіше балувати свою родину ласощами. Тому, якщо ви любите займатися цим, зокрема випічкою, вам якраз до речі наш варіант - бублики з маковою начинкою. Вже захотілося побалувати сім'ю повітряними бубликами, тоді спробуйте і рум'яну випічку та ще з апетитною маковою начинкою просто підкорить як дітей так і дорослих. До того ж, це може бути не просто додаток до чаю, але і ситний перекус для школяра або в дорогу.
Чомусь багатьом здається, що в наш час макові начинки перестали бути дуже популярними в кондитерській промисловості. Але це досить помилкова думка, і справжній бублик, щедро обсипаний маком - справжнє підтвердження цьому. Смак такої здоби ніколи не можливо забути. Отже, приступаємо до приготування тіста для бубликів, а саме готуємо першу масу. У глибоку миску вливаємо теплу воду, ні в якому разі не гарячу, щоб не запарити тісто.
У воду кидаємо сухі дріжджі і засипаємо борошно. Швидкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки інтенсивно замішуємо рідке тісто, по консистенції нагадуючу густу сметану.
Посудину з тістом накриваємо харчовою плівкою і залишаємо, щоб воно трохи підійшло.
Після цього перекладаємо тісто в іншу глибоку посудину і досипаємо туди ще борошна.
Тепер додаємо знову сухі дріжджі, сіль і рідкий мед. Тепер включаємо міксер або кухонний комбайн і змішуємо всі інгредієнти, поки не сформується тісто.
Далі викладаємо замішане тісто на стіл, ще трохи його місимо руками, формуємо круглу грудку і поміщаємо в миску. Далі накриваємо рушником і залишаємо ненадовго.
Після цього викладаємо тісто знову на стіл, відрізаємо невеликі скибочки вагою приблизно 100 г, формуємо з них кульки.
Потім в кульці тіста робимо отвір і формуємо в бублик. Також можна тісто розкачати довгою смужкою і теж сформувати бублик з отвором посередині.
Підготовлені вироби знову накриваємо рушником і залишаємо ненадовго.
Після цього ставимо на плиту каструлю з водою, засипаємо туди трохи соди і меду, доводимо до кипіння і кидаємо в киплячу воду підготовлені борошняні вироби.
Як тільки вони в киплячій воді починають збільшуватися в об'ємі, дістаємо їх з каструлі і викладаємо на деко з пергаментом.
У чашці збиваємо вінчиком яйце і змащуємо їм поверхню кожного бублика за допомогою кулінарного пензлика.
Після цього рясно посипаємо кожен кондитерський виріб маком і поміщаємо деко в духовку. Випікаємо бублики в духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти