Укр
Рус
Бублики Випічка Українська кухня

Бублики з маковою начинкою

( 4.9524 4 521 21 оцінка)
2661 - переглядів
180 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бублики з маковою начинкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Асортимент того, що можна спекти в домашніх умовах, просто безмежний. Смачні солодощі, які готуються власноруч до солодкого столу, безсумнівно надають величезну можливість якомога частіше балувати свою родину ласощами. Тому, якщо ви любите займатися цим, зокрема випічкою, вам якраз до речі наш варіант - бублики з маковою начинкою. Вже захотілося побалувати сім'ю повітряними бубликами, тоді спробуйте і рум'яну випічку та ще з апетитною маковою начинкою просто підкорить як дітей так і дорослих. До того ж, це може бути не просто додаток до чаю, але і ситний перекус для школяра або в дорогу.

Інгредієнти

  • Мак 150 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Сода 1 ст.л
  • Мед 60 г.
  • Сіль 1 ст.л
  • Дріжджі сухі 6 г.
  • Вода 550 мл.
  • Борошно 800 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Чомусь багатьом здається, що в наш час макові начинки перестали бути дуже популярними в кондитерській промисловості. Але це досить помилкова думка, і справжній бублик, щедро обсипаний маком - справжнє підтвердження цьому. Смак такої здоби ніколи не можливо забути. Отже, приступаємо до приготування тіста для бубликів, а саме готуємо першу масу. У глибоку миску вливаємо теплу воду, ні в якому разі не гарячу, щоб не запарити тісто.

Крок - 1
02

У воду кидаємо сухі дріжджі і засипаємо борошно. Швидкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки інтенсивно замішуємо рідке тісто, по консистенції нагадуючу густу сметану.

Крок - 2
03

Посудину з тістом накриваємо харчовою плівкою і залишаємо, щоб воно трохи підійшло.

Крок - 3
04

Після цього перекладаємо тісто в іншу глибоку посудину і досипаємо туди ще борошна.

Крок - 4
05

Тепер додаємо знову сухі дріжджі, сіль і рідкий мед. Тепер включаємо міксер або кухонний комбайн і змішуємо всі інгредієнти, поки не сформується тісто.

Крок - 5
06

Далі викладаємо замішане тісто на стіл, ще трохи його місимо руками, формуємо круглу грудку і поміщаємо в миску. Далі накриваємо рушником і залишаємо ненадовго.

Крок - 6
07

Після цього викладаємо тісто знову на стіл, відрізаємо невеликі скибочки вагою приблизно 100 г, формуємо з них кульки.

Крок - 7
08

Потім в кульці тіста робимо отвір і формуємо в бублик. Також можна тісто розкачати довгою смужкою і теж сформувати бублик з отвором посередині.

Крок - 8
09

Підготовлені вироби знову накриваємо рушником і залишаємо ненадовго.

Крок - 9
10

Після цього ставимо на плиту каструлю з водою, засипаємо туди трохи соди і меду, доводимо до кипіння і кидаємо в киплячу воду підготовлені борошняні вироби.

Крок - 10
11

Як тільки вони в киплячій воді починають збільшуватися в об'ємі, дістаємо їх з каструлі і викладаємо на деко з пергаментом.

Крок - 11
12

У чашці збиваємо вінчиком яйце і змащуємо їм поверхню кожного бублика за допомогою кулінарного пензлика.

Крок - 12
13

Після цього рясно посипаємо кожен кондитерський виріб маком і поміщаємо деко в духовку. Випікаємо бублики в духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бублики - покроковий рецепт, фото 1 Бублики 180 3 4 з 5 - детальніше -
Бублики с мясом в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Бублики с мясом в духовке 45 3 3 з 5 - детальніше -
Бублики вареные - покроковий рецепт, фото 1 Бублики вареные 60 3 3 з 5 - детальніше -
Бублики пышные - покроковий рецепт, фото 1 Бублики пышные 115 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вкусная квашеная капуста - покроковий рецепт, фото 1 Вкусная квашеная капуста 45 1 3 з 5 - детальніше -
Чиабатта - покроковий рецепт, фото 1 Чиабатта 120 2 3 з 5 - детальніше -
Рис с фаршем на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Рис с фаршем на сковороде 45 4 2 з 5 - детальніше -