Укр
Рус
thermomix thermomix
Бублики Випічка Українська кухня

Бублики з маковою начинкою

180 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бублики з маковою начинкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

М'які, смачні і такі симпатичні бублики з маковою начинкою.

Інгредієнти

  • Білок яєчний 1 шт.
  • Цукор 3 ст.л
  • Сіль 1 щіп.
  • Мак 200 г.
  • Дріжджі сухі 7 г.
  • Ванілін 1 уп.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Борошно 500 г.
  • Вершкове масло 175 г.
  • Цукор 75 г.
  • Молоко 200 мл.
  • Джем 1 б.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Сухі дріжджі з'єднати з просіяним  борошном. Топлене вершкове масло розбавити молоком, додати  цукор, ванілін, сіль і поступово домішуючи  борошно з дріжджами замісити ніжне пластичне тісто з подальшим переміщенням в холодильник (2 години).

    Крок - 1
  2. 02

    Для начинки мак залити водою з рівнем на 1 см вище маку і на тихому вогні томити до розбухання маку і повного виварювання води. Набубнявіший  мак роздрібнити з цукром і дрібкою солі до однорідної м'якої суміші.

    Крок - 2
  3. 03

    Холодне тісто обм’яти, розкачати качалочкою, розділити на 12 рівних частин. Кожну частину розкачати в тонкий пласт овальної форми, промазати начинкою, згорнути рулетом, по центральній лінії розрізати не до кінця і смужки з розгорнутою начинкою перекрутити джгутом, склеївши кінці яєчним білком.

    Крок - 3
  4. 04

    Викласти бублики на деко і накривши його рушником, залишити для вистоювання на 40 хвилин. Випікати ці ласощі в добре розігрітій до 200 ° духовці. Ще гарячі макові бублики змастити полуничним джемом.

    Крок - 4

Оцінити рецепт