Хочемо запропонувати випробувати дуже легкий і в цей же час незвичайний рецепт випічки, який вам точно сподобається і змусить повернутися до нього ще не раз. Бублики варені за цим рецептом виходять ароматними і смачними. Цей рецепт не новий, але все ж заслуговує на увагу.
Для приготування тіста вам знадобитися тепла кип'ячена вода. Закип'ятіть заздалегідь і відміряйте потрібну кількість, налив в окрему ємність. Дайте їй охолонути до температури приблизно 35-36 градусів (температуру можна вимірювати кухонним термометром).
У теплу воду додайте сухі дріжджі і цукор. Перемішайте всі інгредієнти, поки не розчиниться цукор. Відставте ємність в сторону на 5-10 хвилин, щоб активувалися дріжджі. Вони люблять солодку і теплу середу, в ній вони активно починають працювати, утворюючи на поверхні піну.
Тим часом просійте борошно кілька разів, щоб наситити його киснем. Потім висипте в глибоку велику миску і додайте сіль.
Коли ви побачили, що дріжджова маса вже спінилася, перемішайте її ще раз і вилийте в миску з борошном і сіллю. Починайте замішувати тісто руками в мисці. Перемішуючи і з'єднуючи всі інгредієнти в одне ціле.
Потім викладіть масу на стіл і добре вимісіть тісто, поки воно не стане гладким і еластичним, а також перестане липнути до рук. Скачайте тісто в кулю.
Візьміть чисту глибоку миску. Змастіть її всередині невеликою кількістю оливкової олії або рослинної. Перекладіть тісто в миску. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно піднялося.
Через час зніміть рушник з миски. Тісто вже збільшиться в розмірі. Трохи притисніть його руками, щоб спустити повітря. Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Розріжте його ножем або за допомогою шпателя навпіл.
Кожну з половинок розділіть на чотири рівні частини. Розрізане на однакові частини тісто скачайте в кульки. Викладіть на деко, присипане невеликою кількістю борошна, і накрийте рушником. Залиште на 10-15 хвилин.
Тим часом приготуйте посипання для бубликів. У чистій і сухій мисці з'єднайте: насіння білого і чорного кунжуту, сушену цибулю, сушений часник, мак і сіль. Перемішайте, поки відставте.
Поверніться до тіста, воно трохи піднялося. Припудріть добре руки борошном. Візьміть одну кульку тіста трохи сплюсніть її і за допомогою великого і вказівного пальця зробіть дірку по центру тіста.
Потім в дірку вставте вказівні пальці лівої і правої руки і прокручуючи рухами збільшіть розмір дірки. Повторіть таку процедуру з іншим тістом.
Доведіть до кипіння велику кількість води в каструлі, за бажанням можете посолити. Викладаючи по одному бублику на шумовку, опустіть їх по черзі в киплячу воду. Готуйте приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
Зварені бублики вийміть шумівкою і покладіть на деко, змащене оливковим (рослинним) маслом. Дайте їм трохи часу, щоб охолонути.
У невеликій ємності збовтайте яйце. Потім нанесіть його пензликом на верхню частину кожного бублика. Зверху, рясно присипте бублики приготовленою раніше посипкою. Випікайте 15-20 хвилин в розігрітій духовці до 200 градусів.
Готові варені бублики викладіть на решітку, дайте їм повністю охолонути. Подавайте такі бублики як окрему страву або можна розрізати їх навпіл, всередину покласти начинку і подати у вигляді бургерів. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти