Укр
Рус
thermomix thermomix
Бублики Випічка Російська кухня

Бублики варені

60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Бублики варені - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Хочемо запропонувати випробувати дуже легкий і в цей же час незвичайний рецепт випічки, який вам точно сподобається і змусить повернутися до нього ще не раз. Бублики варені за цим рецептом виходять ароматними і смачними. Цей рецепт не новий, але все ж заслуговує на увагу.

Інгредієнти

  • Борошно 500 г.
  • Дріжджі сухі 10 г.
  • Цукор 25 г.
  • Вода 320 мл.
  • Сіль 6 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Чилі сушений 2 ст.л
  • Цибулевий порошок 2 1/2 ст.л
  • Кунжут 2 1/2 ст.л
  • Мак 1 ст.л
  • Сіль 1/2 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для приготування тіста вам знадобитися тепла кип'ячена вода. Закип'ятіть заздалегідь і відміряйте потрібну кількість, налив в окрему ємність. Дайте їй охолонути до температури приблизно 35-36 градусів (температуру можна вимірювати кухонним термометром).

    Крок - 1
  2. 02

    У теплу воду додайте сухі дріжджі і цукор. Перемішайте всі інгредієнти, поки не розчиниться цукор. Відставте ємність в сторону на 5-10 хвилин, щоб активувалися дріжджі. Вони люблять солодку і теплу середу, в ній вони активно починають працювати, утворюючи на поверхні піну.

    Крок - 2
  3. 03

    Тим часом просійте борошно кілька разів, щоб наситити його киснем. Потім висипте в глибоку велику миску і додайте сіль.

    Крок - 3
  4. 04

    Коли ви побачили, що дріжджова маса вже спінилася, перемішайте її ще раз і вилийте в миску з борошном і сіллю. Починайте замішувати тісто руками в мисці. Перемішуючи і з'єднуючи всі інгредієнти в одне ціле.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім викладіть масу на стіл і добре вимісіть тісто, поки воно не стане гладким і еластичним, а також перестане липнути до рук. Скачайте тісто в кулю.

    Крок - 5
  6. 06

    Візьміть чисту глибоку миску. Змастіть її всередині невеликою кількістю оливкової олії або рослинної. Перекладіть тісто в миску. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно піднялося.

    Крок - 6
  7. 07

    Через час зніміть рушник з миски. Тісто вже збільшиться в розмірі. Трохи притисніть його руками, щоб спустити повітря. Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Розріжте його ножем або за допомогою шпателя навпіл.

    Крок - 7
  8. 08

    Кожну з половинок розділіть на чотири рівні частини. Розрізане на однакові частини тісто скачайте в кульки. Викладіть на деко, присипане невеликою кількістю борошна, і накрийте рушником. Залиште на 10-15 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Тим часом приготуйте посипання для бубликів. У чистій і сухій мисці з'єднайте: насіння білого і чорного кунжуту, сушену цибулю, сушений часник, мак і сіль. Перемішайте, поки відставте.

    Крок - 9
  10. 10

    Поверніться до тіста, воно трохи піднялося. Припудріть добре руки борошном. Візьміть одну кульку тіста трохи сплюсніть її і за допомогою великого і вказівного пальця зробіть дірку по центру тіста.

    Крок - 10
  11. 11

    Потім в дірку вставте вказівні пальці лівої і правої руки і прокручуючи рухами збільшіть розмір дірки. Повторіть таку процедуру з іншим тістом.

    Крок - 11
  12. 12

    Доведіть до кипіння велику кількість води в каструлі, за бажанням можете посолити. Викладаючи по одному бублику на шумовку, опустіть їх по черзі в киплячу воду. Готуйте приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

    Крок - 12
  13. 13

    Зварені бублики вийміть шумівкою і покладіть на деко, змащене оливковим (рослинним) маслом. Дайте їм трохи часу, щоб охолонути.

    Крок - 13
  14. 14

    У невеликій ємності збовтайте яйце. Потім нанесіть його пензликом на верхню частину кожного бублика. Зверху, рясно присипте бублики приготовленою раніше посипкою. Випікайте 15-20 хвилин в розігрітій духовці до 200 градусів.

    Крок - 14
  15. 15

    Готові варені бублики викладіть на решітку, дайте їм повністю охолонути. Подавайте такі бублики як окрему страву або можна розрізати їх навпіл, всередину покласти начинку і подати у вигляді бургерів. Приємного.

    Крок - 15

Оцінити рецепт