Укр
Рус
thermomix thermomix
Бублики Випічка Російська кухня

Бублики класичний рецепт

80 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Бублики класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Бублики є одним з найпоширеніших кондитерських виробів в нашій країні. Більшість людей кунжутні бублики їдять майже щоранку на сніданок. Ви можете знайти цю випічку в кожному кондитерському магазині, але ми підготували спосіб приготування бубликів за класичним рецептом для тих, хто хоче створити страву у себе на кухні.

Інгредієнти

  • Вода 1 скл.
  • Патока 1/2 скл.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Дріжджі сухі 1 ст.л
  • Сіль 2 ч.л
  • Кунжут 1 1/2 скл.
  • Борошно 3 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку засипте в миску просіяне борошно (тут можна використовувати або пшеничну, або універсальну) і утворіть в середині невелике заглиблення, так званий колодязь.

    Крок - 1
  2. 02

    У це поглиблення засипте сухі дріжджі, залийте теплу воду і рукою акуратно перемішайте, але так, щоб рідина не перемістилася повністю на борошно.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім засипте в поглиблення цукор, залийте вершкове розтоплене масло і перемішайте.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі, поступово підливаючи в миску теплу воду, замісіть щільне, не прилипаюче до рук тісто. Покладіть підготовлене тісто в трохи змащену олією миску, накрийте плівкою або кухонним рушником і відправте в тепле місце хвилин на 50.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі викладіть вже підняте тісто на присипаний борошном стіл, ще раз трохи вимісіть і розділіть на невеликі частини. Потім кожну частину руками розкачайте в довгу мотузку.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер кожну мотузку з тіста покладіть вдвічі (паралельно) і загорніть, скручуючи всередину і утворивши певну косичку. Акуратно закріпіть краї утвореної косичкообразної мотузки, сформувавши заготовки з тіста в формі майбутніх бубликів.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі налийте в стакан патоку, долийте в неї трохи води і добре перемішайте. Залийте утворену суміш в невелику миску. У сусідню миску засипте кунжут.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер раніше підготовлені заготовки з тіста рясно умокніте в підготовленої суміші з патоки, потім стирається з обох сторін в кунжуті і покладіть на попередньо застелений пергаментним папером деко. Відставте хвилин на 10 в сторону.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі відправте лист з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 25 хвилин. Потім витягніть готові бублики, приготовлені за класичним рецептом, укладіть на сервірувальне блюдо і подавайте скоріше до столу.

    Крок - 9

Оцінити рецепт