Бублики є одним з найпоширеніших кондитерських виробів в нашій країні. Більшість людей кунжутні бублики їдять майже щоранку на сніданок. Ви можете знайти цю випічку в кожному кондитерському магазині, але ми підготували спосіб приготування бубликів за класичним рецептом для тих, хто хоче створити страву у себе на кухні.
Для початку засипте в миску просіяне борошно (тут можна використовувати або пшеничну, або універсальну) і утворіть в середині невелике заглиблення, так званий колодязь.
У це поглиблення засипте сухі дріжджі, залийте теплу воду і рукою акуратно перемішайте, але так, щоб рідина не перемістилася повністю на борошно.
Потім засипте в поглиблення цукор, залийте вершкове розтоплене масло і перемішайте.
Далі, поступово підливаючи в миску теплу воду, замісіть щільне, не прилипаюче до рук тісто. Покладіть підготовлене тісто в трохи змащену олією миску, накрийте плівкою або кухонним рушником і відправте в тепле місце хвилин на 50.
Далі викладіть вже підняте тісто на присипаний борошном стіл, ще раз трохи вимісіть і розділіть на невеликі частини. Потім кожну частину руками розкачайте в довгу мотузку.
Тепер кожну мотузку з тіста покладіть вдвічі (паралельно) і загорніть, скручуючи всередину і утворивши певну косичку. Акуратно закріпіть краї утвореної косичкообразної мотузки, сформувавши заготовки з тіста в формі майбутніх бубликів.
Далі налийте в стакан патоку, долийте в неї трохи води і добре перемішайте. Залийте утворену суміш в невелику миску. У сусідню миску засипте кунжут.
Тепер раніше підготовлені заготовки з тіста рясно умокніте в підготовленої суміші з патоки, потім стирається з обох сторін в кунжуті і покладіть на попередньо застелений пергаментним папером деко. Відставте хвилин на 10 в сторону.
Далі відправте лист з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 25 хвилин. Потім витягніть готові бублики, приготовлені за класичним рецептом, укладіть на сервірувальне блюдо і подавайте скоріше до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти