Брюссельська капуста під соусом, запечена в сирно-вершковому часниковому соусі з додаванням моцарели і сиру пармезан!
Розігрійте духовку до 190 градусів. Обсмажте попередньо нарізаний невеликими шматочками бекон у великій сковороді на середньому вогні до хрусткої скоринки. Використовуючи ложку з дрібними отворами, перенесіть обсмажений бекон на тарілку, покриту паперовим рушником, щоб усунути трохи зайве масло. Відкладіть на час в сторону.
Злийте більшу частину жиру бекону з сковороди, залишивши трохи для додавання аромату (відрегулюйте цю кількість на свій смак). У тій же сковорідці розтопіть вершкове масло, потім додайте попередньо вимиту, просушену і дрібно нарізану брюссельську капусту і приправте сіллю і чорним меленим перцем.
Відскребіть всі шматочки підсмаженого вмісту з дна сковороди і час від часу готуйте, помішуючи, ще близько 6 хвилин. Краї капусти повинні почати хрустіти і злегка обвуглюватися. Додайте в сковорідку заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і обсмажуйте все, помішуючи протягом хвилини, поки не відчуєте насичений аромат.
Далі влийте в сковорідку високої жирності вершки, зменшіть вогонь до мінімуму і дайте їм тушкуватися до готовності (ще 3-4 хвилини). Якщо вершки занадто рідкі для вашого смаку, додайте трохи кукурудзяного крохмалю, помішуючи, до об'єднання інгредієнтів.
Додайте в сковорідку раніше обсмажений бекон і ретельно все перемішайте, щоб об'єднати всі смаки. Тепер засипте в сковорідку натертий сир моцарелла і трохи пармезану.
Надішліть сковорідку в попередньо розігріту духовку і випікайте брюссельську капусту під соусом до тих пір, поки сир не розплавиться і не утворить легку кірку (близько 15 хвилин). Якщо вам подобається, що ваш сир підрум'яниться, поміняйте налаштування духовки, щоб смажити протягом 2-3 хвилин, до золотистого кольору. Приправте трохи додаткового перцю, якщо хочете, перед подачею на стіл. Також можна посипати свіжою рубаною петрушкою, чебрецем чи розмарином.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти