Цей рецепт демонструє, як приготувати запечену брюссельську капусту з сиром камамбер для супроводу великодньої вечері. Цей метод приготування брюссельської капусти чудовий і дуже корисний.
Щоб приготувати брюссельську капусту за цим рецептом, в першу чергу обріжте самий край овоча, але не настільки, щоб листя опало. Відзначте на стеблі надріз «Х», щоб паростки готувалися рівномірно.
Доведіть каструлю з холодною водою до кипіння і додайте сіль. Покладіть в каструлю брюссельську капусту і варіть на повільному вогні близько 7-10 хвилин. Слідкуйте, щоб вода кипіла не дуже сильно; в іншому випадку листя овоча почнуть розпадатися. Приготування відкритих паростків капусти дозволяє газам виходити, а також допомагає зберігати їх красивими і зеленими.
Поки паростки капусти готуються, підготуйте крижану баню. Приблизно через 7 хвилин, перевірте один з великих паростків на готовність. Вони повинні бути приготовлені, але все ще мати деяку твердість. Брюссельська капуста часто перетравлюється, що і викликає цей сірчистий запах. Як тільки капуста буде відварена на ваш смак, помістіть її в крижану баню і дайте охолонути протягом 3-4 хвилин. Це зупинить процес приготування, встановить колір і видалить більшу частину сірчистого запаху. Вийміть брюссельську капусту з води і добре просушіть.
Щоб приготувати цей чудовий часниковий соус із заправкою, почніть з нарізки шинки на дрібні смужки. Наріжте очищений від лушпиння часник і відокремте листя з чебрецю. Далі натріть на самій дрібній тертці сир пармезан і відкладіть все в сторону.
У маленькій каструлі на повільному вогні розтопіть вершкове масло. Помістіть в каструлю, подрібнену раніше шинку і часник. Дайте цьому готуватися близько хвилини, потім додайте в каструлю борошно і перемішайте. Готуйте ще хвилину.
Потім поступово залийте в каструлю молоко, дозволяючи йому скипати кожен раз, перш ніж розмішувати / додавати більше. Як тільки ви додасте все молоко, доведіть соус до легкого кипіння. Дайте соусу варитися близько хвилини, перш ніж вимикати вогонь.
Потім додайте в каструлю частину сиру і перемішайте, щоб він розтанув, перш ніж додати решту молочного продукту. Засипте в соус чебрець і свіжий мускатний горіх і приправте за смаком сіллю і перцем.
Переконайтеся, що брюссельська капуста добре осушена, перш ніж закидати її в соус. Акуратно укладіть брюссельську капусту в соус.
Перекладіть капусту в соусі в форму для випічки і рясно засипте тертим сиром камамбер. Надішліть форму з капустою в попередньо розігріту духовку до 170 градусів і запікайте приблизно 20-25 хвилин або поки сир не утворить легку золотисту кірку. Брюссельська капуста з сиром камамбер завжди безпрограшний варіант до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти