Брюссельська капуста з ковбасками чорізо - неординарна страва, яку в Італії зазвичай готують на Різдво. Але вона підійде для будь-якого святкового, а також звичайного сімейного обіду або вечері. Рецепт цікавий і дуже простий.
Брюссельську капусту вимийте, просушіть, видаліть зовнішні грубі листочки і розріжте кочанчики навпіл, щоб вони швидше приготувалися і краще просочилися спеціями.
Налийте в каструлю воду, додайте сіль і доведіть рідину до кипіння. Відведіть туди нарізану капусту на 1-2 хвилини, щоб вона стала м'якше.
Бланшировану брюссельську капусту відкиньте на друшляк і обдайте холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Залиште капусту в друшляку, щоб стекла зайва волога.
Ковбаску чорізо очистіть від оболонки і наріжте тонкими слайсами. Ріжте навскоси, щоб шматочки вийшли побільше.
Налийте на антипригарну сковороду оливкову олію, додайте нарізану чорызо і готуйте на малому або середньому вогні. Час від часу струшуйте сковороду, щоб ковбаса смажилася рівномірно і не горіла.
Зубчики часнику роздушіть бічною стороною леза ножа і додайте на сковорідку до зарум'янене чорызо. Смажте все разом до легкої золотистості часнику.
Влийте винний оцет і ще раз струсіть вміст сковороди. Надішліть до чорізо остигнулу і просохлу від води брюссельську капусту.
Перемішайте інгредієнти і посоліть за смаком. Продовжуйте смажити і струшувати, поки капуста злегка не зарум'яниться.
Перекладіть вміст сковороди в форму для випічки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Готова брюссельська капуста з ковбасками чорізо подається на стіл гарячою. Хрустка, підсмажена чорізо підкреслює ніжну текстуру і соковитість капусти, а часник надає страві неймовірний аромат. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти