Брюссельська капуста, протушена з беконом, - страва, яка підходить для вечері або обіду. Тим, хто не любить брюссельську капусту, обов'язково рекомендуємо спробувати цей рецепт. Капуста виходить дуже ароматною, соковитою і смачною.
Брюссельську капусту вимийте, просушіть і видаліть зовнішні жорсткі листочки. У каструлі закип'ятіть воду і відправте туди кочанчики на 10-12 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Бекон наріжте зручними шматочками.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Ми взяли рафіноване оливкове, але ви можете взяти будь-яке інше, придатне для смаження: соняшникове, кукурудзяне, рапсове, кунжутне і т. д. Обсмажте на ньому цибулю до легкої золотистості.
Додайте на сковороду бекон і смажте ще пару хвилин на середньо-сильному вогні. Постійно помішуйте вміст сковороди, щоб бекон і цибуля смажилися рівномірно.
Коли бекон зарум'яниться, відправте на сковороду варену брюссельську капусту і смажте ще 2-3 хвилини. Не забувайте мішати інгредієнти кулінарною лопаткою, інакше вони пригорять. Приправте страву меленим перцем і сіллю за смаком.
В кінці обсмажування додайте сметану, перемішайте і потримайте на повільному вогні ще 1-2 хвилини.
Перекладіть готову страву на тарілку. Брюссельська капуста, тушкована з беконом і цибулею за цим рецептом, виходить неймовірно м'якою і соковитою. Підсмажений бекон робить страву ситною, а сметана надає йому м'який вершковий присмак. Така брюссельська капуста готується швидко, коштує недорого і при цьому подобається навіть тим, хто в принципі не любить цей продукт. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти