Укр
Рус
Капуста Другі страви Українська кухня

Брюссельська капуста, тушкована з беконом

( 4.7000 4 510 10 оцінок)

859 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Брюссельська капуста, тушкована з беконом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Брюссельська капуста, протушена з беконом, - страва, яка підходить для вечері або обіду. Тим, хто не любить брюссельську капусту, обов'язково рекомендуємо спробувати цей рецепт. Капуста виходить дуже ароматною, соковитою і смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Брюссельська капуста, тушкована з беконом" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири18.8 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії215 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Брюссельську капусту вимийте, просушіть і видаліть зовнішні жорсткі листочки. У каструлі закип'ятіть воду і відправте туди кочанчики на 10-12 хвилин.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Бекон наріжте зручними шматочками.

Крок - 2
03

Розігрійте на сковороді рослинне масло. Ми взяли рафіноване оливкове, але ви можете взяти будь-яке інше, придатне для смаження: соняшникове, кукурудзяне, рапсове, кунжутне і т. д. Обсмажте на ньому цибулю до легкої золотистості.

Крок - 3
04

Додайте на сковороду бекон і смажте ще пару хвилин на середньо-сильному вогні. Постійно помішуйте вміст сковороди, щоб бекон і цибуля смажилися рівномірно.

Крок - 4
05

Коли бекон зарум'яниться, відправте на сковороду варену брюссельську капусту і смажте ще 2-3 хвилини. Не забувайте мішати інгредієнти кулінарною лопаткою, інакше вони пригорять. Приправте страву меленим перцем і сіллю за смаком.

Крок - 5
06

В кінці обсмажування додайте сметану, перемішайте і потримайте на повільному вогні ще 1-2 хвилини.

Крок - 6
07

Перекладіть готову страву на тарілку. Брюссельська капуста, тушкована з беконом і цибулею за цим рецептом, виходить неймовірно м'якою і соковитою. Підсмажений бекон робить страву ситною, а сметана надає йому м'який вершковий присмак. Така брюссельська капуста готується швидко, коштує недорого і при цьому подобається навіть тим, хто в принципі не любить цей продукт. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Брокколі з гливами - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з гливами 35 3 2 з 5 - детальніше -
Закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з помідорів 15 3 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Пінчер кучерявий - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пінчер кучерявий 80 7 4 з 5 - детальніше -
Канапе з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з м’ясом 40 4 3 з 5 - детальніше -