Додайте в повсякденне меню дуже корисний і смачний продукт - брюссельську капусту. Соковитий овоч з хрусткою сирною скоринкою сподобається навіть тим, хто скептично ставиться до капусти.
Для запікання вибирайте великі кочанчики брюссельської капусти темно-зеленого кольору. Листочки повинні щільно прилягати одне до одного. Овочі вимийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і розріжте кочанчики навпіл.
Підготовлену форму для запікання, змастіть оливковою олією. Викладіть шар брюссельської капусти. Посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом. Поставте деко в розігріту до 200 ° С духовку. Випікайте капусту протягом 15 хвилин, після чого перемішайте, поставте в духовку ще на 10 хвилин.
Цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте маленькими кубиками.
Поставте на середній вогонь сковороду з антипригарним покриттям. Покладіть в неї вершкове масло. У розігріту жаровню висипте цибулю і обсмажуйте протягом 4-5 хвилин.
Коли цибуля стане м'якою і золотистою, додайте борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи 1-2 хвилини, після чого влийте свіже молоко. Перемішуйте, поки суміш не загусне. В середньому на це йде 4 хвилини.
Додайте в соус дрібно нарізаний свіжий чебрець, натертий на дрібній тертці пармезан і натертий на крупній тертці сир Грюйер. Частину сиру залиште, щоб посипати капусту для смачної сирної скоринки.
Готуйте, постійно помішуючи, поки сир повністю не розтане і не змішається з іншими інгредієнтами. Полийте капусту білим соусом і посипте натертим грюйер. Випікайте ще протягом 15 хвилин, до появи золотистої скоринки. Запечена брюссельська капуста готова. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти