Укр
Рус
Капуста Другі страви Молдавська кухня

Брюссельська капуста під скоринкою

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

963 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Брюссельська капуста під скоринкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Молдавська кухня, Норвезька кухня, Югославська кухня, Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Додайте в повсякденне меню дуже корисний і смачний продукт - брюссельську капусту. Соковитий овоч з хрусткою сирною скоринкою сподобається навіть тим, хто скептично ставиться до капусти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Брюссельська капуста під скоринкою" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири13.7 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії189 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для запікання вибирайте великі кочанчики брюссельської капусти темно-зеленого кольору. Листочки повинні щільно прилягати одне до одного. Овочі вимийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і розріжте кочанчики навпіл.

Крок - 1
02

Підготовлену форму для запікання, змастіть оливковою олією. Викладіть шар брюссельської капусти. Посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом. Поставте деко в розігріту до 200 ° С духовку. Випікайте капусту протягом 15 хвилин, після чого перемішайте, поставте в духовку ще на 10 хвилин.

Крок - 2
03

Цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте маленькими кубиками.

Крок - 3
04

Поставте на середній вогонь сковороду з антипригарним покриттям. Покладіть в неї вершкове масло. У розігріту жаровню висипте цибулю і обсмажуйте протягом 4-5 хвилин.

Крок - 4
05

Коли цибуля стане м'якою і золотистою, додайте борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи 1-2 хвилини, після чого влийте свіже молоко. Перемішуйте, поки суміш не загусне. В середньому на це йде 4 хвилини.

Крок - 5
06

Додайте в соус дрібно нарізаний свіжий чебрець, натертий на дрібній тертці пармезан і натертий на крупній тертці сир Грюйер. Частину сиру залиште, щоб посипати капусту для смачної сирної скоринки.

Крок - 6
07

Готуйте, постійно помішуючи, поки сир повністю не розтане і не змішається з іншими інгредієнтами. Полийте капусту білим соусом і посипте натертим грюйер. Випікайте ще протягом 15 хвилин, до появи золотистої скоринки. Запечена брюссельська капуста готова. Приємного вам апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Торт Дамський каприз - покроковий рецепт, фото 1 Торт Дамський каприз 120 7 4 з 5 - детальніше -
Шоколадне печиво - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадне печиво 40 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Варення з мандаринів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з мандаринів 80 1 3 з 5 - детальніше -
Курка по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Курка по-грузинськи 75 4 3 з 5 - детальніше -
Кальмар у кисло-сладкому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Кальмар у кисло-сладкому соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні в паніровці - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні в паніровці 35 2 2 з 5 - детальніше -