Укр
Рус
Варення Консервування Білоруська кухня

Брусничний джем

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

659 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Брусничний джем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Для матусь та дітей: Для дітей , Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Брусничний джем - корисна вітамінна заготівля на зиму. Пропонуємо легкий рецепт приготування брусничного джему всього з двох інгредієнтів. Вийде натуральний і смачний продукт, який довго зберігається і поєднується з безліччю страв, причому не тільки з десертами!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Брусничний джем" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи46.1 гр.
  • Калорії189 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Брусницю звільніть від хвостиків (якщо є), переберіть, ретельно вимийте і висушіть. Підготовлені ягоди відправте в каструлю.

Крок - 1
02

Всипте туди ж цукор і перемішайте. Увімкніть вогонь і, помішуючи, доведіть суміш до кипіння.

Крок - 2
03

Варіть брусничний джем до прозорості (близько 30 хвилин). Періодично помішуйте вміст каструлі, щоб суміш прогрівалася рівномірно і не пригорала.

Крок - 3
04

В кінці приготування за бажанням перебийте ягоди занурювальним блендером для отримання більш однорідної текстури. Робити це необов'язково, але так вийде смачніше. Перевірте брусничний джем на готовність. Для цього капніть трохи на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, джем готовий.

Крок - 4
05

Розлийте його по стерильним банкам, закрийте стерильними кришками, переверніть догори дном і в такому вигляді остудіть. Брусничний джем за цим рецептом виходить густим, тягучим і трохи нагадує желе або мармелад. Це тому, що в брусниці міститься багато натурального пектину, який і допомагає суміші загуснути. До того ж пектин дуже корисний для травлення. У темному прохолодному місці джем з брусниці можна зберігати близько року, але, швидше за все, ви з'їсте його набагато раніше.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -
Куряче філе зі сметанним соусом - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе зі сметанним соусом 40 4 2 з 5 - детальніше -
Наливка з полуниці - покроковий рецепт, фото 1 Наливка з полуниці 30 1 2 з 5 - детальніше -