Брусничний джем - корисна вітамінна заготівля на зиму. Пропонуємо легкий рецепт приготування брусничного джему всього з двох інгредієнтів. Вийде натуральний і смачний продукт, який довго зберігається і поєднується з безліччю страв, причому не тільки з десертами!
Брусницю звільніть від хвостиків (якщо є), переберіть, ретельно вимийте і висушіть. Підготовлені ягоди відправте в каструлю.
Всипте туди ж цукор і перемішайте. Увімкніть вогонь і, помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
Варіть брусничний джем до прозорості (близько 30 хвилин). Періодично помішуйте вміст каструлі, щоб суміш прогрівалася рівномірно і не пригорала.
В кінці приготування за бажанням перебийте ягоди занурювальним блендером для отримання більш однорідної текстури. Робити це необов'язково, але так вийде смачніше. Перевірте брусничний джем на готовність. Для цього капніть трохи на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, джем готовий.
Розлийте його по стерильним банкам, закрийте стерильними кришками, переверніть догори дном і в такому вигляді остудіть. Брусничний джем за цим рецептом виходить густим, тягучим і трохи нагадує желе або мармелад. Це тому, що в брусниці міститься багато натурального пектину, який і допомагає суміші загуснути. До того ж пектин дуже корисний для травлення. У темному прохолодному місці джем з брусниці можна зберігати близько року, але, швидше за все, ви з'їсте його набагато раніше.
Випадкові рецепти