Приготування такої легкої і ситної страви, як брускетта не займе ні багато часу, ні дорогих продуктів. Але якщо в якості начинки використовувати яйця - пашот, то доведеться приділити трохи більше уваги і провести додаткового часу на кухні. Так як брускетта з яйцем пашот- це італійська закуска, а вони як відомо майстра в кулінарії, постарайтеся слідувати нашим порадам і приготувати чудову закуску.
Для початку підготуйте спеціальний соус до майбутньої страви. Для цього помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Зверху встановіть миску, утворивши так звану парову баню.
Отже, в миску залийте високої жирності йогурт, додайте трохи лимонного соку і зменшіть трохи вогонь, щоб вода в каструлі кипіла не сильно.
Далі розбийте в миску до сметани курячі жовтки, додайте гірчицю, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і засипте трохи цукру.
Тепер залийте в ємність ще трохи гострого соусу і продовжуйте готувати вміст миски на паровій бані до тих пір, поки все інгредієнти не об'єднаються і не утворять густий сметанообразний соус, близько 8 хвилин.
Потім помістіть велику каструлю на плиту, залийте в неї воду і трохи оцту (який не додасть ніякого смаку і запаху, але запобіжить розтіканню яєць при варінні) доведіть до кипіння.
Далі повільно розбийте в киплячу воду по одному куряче яйце. Потрібно вибирати найсвіжіші яйця, тоді білок буде краще утримувати жовток при варінні і яйце не розтечеться. Коли зварені яйця спливуть на поверхню, акуратно, за допомогою шумівки витягніть їх укладіть на тарілку, щоб охололи.
А самі займіться підготовкою основи страви. У цьому рецепті не обов'язково використовувати білий хліб, ми пропонуємо спробувати скористатися чорним. Отже, наріжте хліб скибочками не товще одного сантиметра і з допомогою тостера створіть слабкого просмаження тости.
Далі займіться приготуванням самої страви. Помістіть підготовлені тости на тарілку, зверху покладіть заздалегідь нарізані шматочки копченого лосося.
Потім викладіть відварене яйце і зверху рясно полийте раніше підготовленим йогуртовим соусом.
Тепер посипте, майже готову страву, заздалегідь нашаткованою зеленню петрушки і прикрасьте каперсами.
Готова Брускетта з яйцем пашот готова до вживання. Подавайте страву до столу і дивуйте своїх гостей і близьких.
Випадкові рецепти