Хочемо поділитися з вами рецептом простої, але дуже смачної італійської закуски з апетитною назвою Брускетта. Ця страва чудово підійде в якості смачного сніданку, полуденка або ж гарної закуски на святковому столі. Брускетта - це підсмажений шматочок хліба, зверху на який викладаються найрізноманітніші продукти, які припадають вам до смаку. Є класичні найвдаліші варіанти поєднань інгредієнтів для брускетти. Одним з таких є використання в'ялених помідорів. Саме рецепт брускетти з в'яленими помідорами ми приготували для вас.
Для приготування брускетти відмінно підходить італійський хліб чіабатта, але його не завжди можна зустріти в наших магазинах. Тому підбираємо найвдаліший для себе варіант хліба: це може бути французький багет, хліб для тостів, звичайний батон або буханець хліба. Який би варіант не вибрали, брускетти повинні вийти відмінними.
Для цього спочатку приготуємо помідори. Черрі миємо і викладаємо на деко для запікання. Краще застелити його спеціальним папером.
Після цього чистимо від лушпиння цибулину і нарізаємо її тонкою соломкою або кружечками і викладаємо зверху на помідори. Також поливаємо усе це бальзамічним оцтом і оливковою олією, солимо і перчимо до смаку, а потім відправляємо в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
Тим часом зробимо певну намазку. Миємо зелену цибулю і дрібно її нарізаємо. Потім в окремій ємності змішуємо нарізану цибулю і сирну пасту.
Наступним приготуємо хліб. Хоч в класичному вигляді брускетта готуються без додавання олії, але ми усе ж пропонуємо на кожну скибочку хліба налити трохи маслинової олії і приправити сіллю з перцем.
Після цього підсмажуємо хліб на грилі приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Рум'яні шматочки з хрусткою скоринкою знімаємо і викладаємо на тарілку.
Після того, як вони трохи охолонуть, намазуємо кожен сумішшю з сиру з цибулею.
Тепер дістаємо з духовки в'ялені помідори і теж даємо їм трохи охолонути, після чого викладаємо на брускетти. Помідори не шкодуємо і викладаємо їх по 3-4 штуки на кожну скибочку, а також додаємо запечену цибулю.
Зверху можна також посипати подрібненою зеленою цибулею або будь-якою іншою зеленню на ваш смак. Виходять дуже гарні і апетитні на вигляд брускетти з в'яленими помідорами, з неймовірним ароматом. Демонструйте свої кулінарні таланти, пригостивши швидше цією смачною закускою своїх гостей або домочадців.
Випадкові рецепти