Коли з'явилася така закуска як Брускетта, точно невідомо, хоча вона давно стала однією з найпопулярніших в Італії, та й не тільки. Готується вона зі всіляких продуктів, єдине, що змінилося, так це те, що замість традиційного вугілля використовуються і гриль, і духовка. Дуже пікантною є брускетта з тунцем, який сам по собі смачний, а приготувати з нього хрустку закуску до чашки кави легко і просто.
Неглибоку каструлю помістіть на плиту, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Потім по черзі помістіть в киплячу воду курячі яйця і варіть до повної готовності, близько 10-12 хвилин. Потім перекладіть відварені яйця в холодну воду і залиште на час.
Далі помийте під проточною водою червоні помідори і за допомогою гострого ножа акуратно очистіть їх від шкірки і хвостика. Потім наріжте помідор тонкими кільцями і складіть в миску до подальшого використання.
Тепер відкрийте банку консервованого тунця і вилийте рідину з консерви в миску до раніше нарізаних помідорів, щоб вони добре просочилися запахом і смаком тунця.
А сам тунець перекладіть в невелику миску, і за допомогою вилки подрібніть. Потім додайте до консервів майонез високої жирності (бажано, якщо він домашнього приготування) і ретельно перемішайте все до утворення однорідної густої суміші.
Далі очистіть від шкаралупи, відварені курячі яйця і на обробній дошці наріжте їх дрібними кубиками.
Потім перемістіть подрібнені яйця в миску з тунцем, додайте ще трохи майонезу і знову ретельно все змішайте, приправивши сухою паприкою і чорним меленим перцем.
Тепер на обробній дошці наріжте батон або французький багет на скибочки товщиною 0.5 сантиметри. Полийте кожен шматок оливковою олією.
Далі укладіть на скибочки батона раніше нарізані і промариновані в рідині з консервів колечка помідора. Рясно зверху присоліть.
Потім за допомогою столової ложки з яєчно-тунцевої суміші сформуйте невеликі так звані котлетки і покладіть поверх помідорів (або просто намажте на помідори суміш товстим шаром).
Тепер прикрасьте кожен шматок гілочкою петрушки або свіжого кропу, полийте оливковою олією і, виклавши на красиве блюдо, подавайте до столу готову брускетту з тунцем.
Випадкові рецепти