Укр
Рус
thermomix thermomix
Брускетти Закуски Середземноморська кухня

Брускетта з тунцем

35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Брускетта з тунцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Коли з'явилася така закуска як Брускетта, точно невідомо, хоча вона давно стала однією з найпопулярніших в Італії, та й не тільки. Готується вона зі всіляких продуктів, єдине, що змінилося, так це те, що замість традиційного вугілля використовуються і гриль, і духовка. Дуже пікантною є брускетта з тунцем, який сам по собі смачний, а приготувати з нього хрустку закуску до чашки кави легко і просто.

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Тунець 250 г.
  • Майонез 150 г.
  • Паприка 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Багет 1 шт.
  • Оливкова олія 1/2 скл.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 3 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Неглибоку каструлю помістіть на плиту, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Потім по черзі помістіть в киплячу воду курячі яйця і варіть до повної готовності, близько 10-12 хвилин. Потім перекладіть відварені яйця в холодну воду і залиште на час.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі помийте під проточною водою червоні помідори і за допомогою гострого ножа акуратно очистіть їх від шкірки і хвостика. Потім наріжте помідор тонкими кільцями і складіть в миску до подальшого використання.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер відкрийте банку консервованого тунця і вилийте рідину з консерви в миску до раніше нарізаних помідорів, щоб вони добре просочилися запахом і смаком тунця.

    Крок - 3
  4. 04

    А сам тунець перекладіть в невелику миску, і за допомогою вилки подрібніть. Потім додайте до консервів майонез високої жирності (бажано, якщо він домашнього приготування) і ретельно перемішайте все до утворення однорідної густої суміші.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі очистіть від шкаралупи, відварені курячі яйця і на обробній дошці наріжте їх дрібними кубиками.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім перемістіть подрібнені яйця в миску з тунцем, додайте ще трохи майонезу і знову ретельно все змішайте, приправивши сухою паприкою і чорним меленим перцем.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер на обробній дошці наріжте батон або французький багет на скибочки товщиною 0.5 сантиметри. Полийте кожен шматок оливковою олією.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі укладіть на скибочки батона раніше нарізані і промариновані в рідині з консервів колечка помідора. Рясно зверху присоліть.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім за допомогою столової ложки з яєчно-тунцевої суміші сформуйте невеликі так звані котлетки і покладіть поверх помідорів (або просто намажте на помідори суміш товстим шаром).

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер прикрасьте кожен шматок гілочкою петрушки або свіжого кропу, полийте оливковою олією і, виклавши на красиве блюдо, подавайте до столу готову брускетту з тунцем.

    Крок - 10

Оцінити рецепт