Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Брускетта з печерицями

40 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Брускетта з печерицями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Осінь, Зима, Весна

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

У чому традиційно відмінність брускетти від бутерброда, так це те, що нарізаний скибочками хліб потрібно попередньо підсушити, аж до підсмажування. А добавкою до хліба можуть бути досить різноманітні продукти, залежно від вашої фантазії і можливостей. І, звичайно ж, одним з найбільш вишуканих інгредієнтів для брускетти є печериці, які добре поєднуються з сиром або помідорами, до того ж закуска виходить дуже пікантною. Приготуємо брускетти з печерицями та переконаємося в цьому.

Інгредієнти

Часникова паста2 ст.л
Масло рослинне2 ст.л
Багет6 скиб.
Сіль за смаком
Перець червоний чілі1 щіп.
Петрушка 1/2 пуч.
Часник3 зуб.
Вершкове масло50 г.
Печериці500 г.
Горіх мускатний1 ст.л
Шпинат150 г.
Сир ковбасний6 лист

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте спеціальну мастику для запікання майбутньої страви. У невелику піалу помістіть шматочки вершкового масла, додайте заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

Крок - 1
02

Потім додайте до масла дрібно нашатковану зелень петрушки, подрібнений червоний перець чилі, присоліть все і ложкою ретельно перемішайте до утворення однорідної густої суміші.

Крок - 2
03

Далі наріжте тонкий багет на рівномірні шматки і відправте їх на деко. Потім намажте кожен шматок тонким шаром раніше підготовленою сумішшю з масла та надішліть лист в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 5-6 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Далі киньте в сковороду часникову пасту або очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте, постійно помішуючи, близько хвилини.

Крок - 4
05

Потім помістіть в сковороду, раніше вимиті холодною водою і нарізані досить великими шматками печериці. Рясно посоліть і обсмажуйте, періодично помішуючи, до появи легкої скоринки на грибах.

Крок - 5
06

Тепер помістіть на плиту ще одну сковорідку, розтопіть в ній вершкове масло і закиньте трохи часникової пасти. Посипте пасту подрібненим мускатним горіхом і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько пів хвилини.

Крок - 6
07

Далі додайте в сковорідку дрібно нашаткований свіжий шпинат, присоліть його і обсмажуйте, помішуючи, близько однієї хвилини. Потім зніміть сковорідку з вогню і остудіть.

Крок - 7
08

Тепер на кожен охолоджений запечений шматок багета помістіть слайс сиру, поверх покладіть підсмажений шпинат, а вже після засмажені шампіньйони.

Крок - 8
09

Потім відправте лист з багетом назад в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте страву ще близько 3 хвилин, до розплавлення сиру.

Крок - 9
10

Далі викладіть готову брускетту з печерицями на блюдо і подавайте скоріше на святковий стіл. Страву можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Крок - 10

Оцінити рецепт