Укр
Рус
thermomix thermomix
Брускетти Закуски Російська кухня

Брускетта з печерицями

40 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Брускетта з печерицями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

У чому традиційно відмінність брускетти від бутерброда, так це те, що нарізаний скибочками хліб потрібно попередньо підсушити, аж до підсмажування. А добавкою до хліба можуть бути досить різноманітні продукти, залежно від вашої фантазії і можливостей. І, звичайно ж, одним з найбільш вишуканих інгредієнтів для брускетти є печериці, які добре поєднуються з сиром або помідорами, до того ж закуска виходить дуже пікантною. Приготуємо брускетти з печерицями та переконаємося в цьому.

Інгредієнти

  • Сир ковбасний 6 лист
  • Шпинат 150 г.
  • Горіх мускатний 1 ст.л
  • Печериці 500 г.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Перець червоний чілі 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Багет 6 скиб.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Часникова паста 2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу підготуйте спеціальну мастику для запікання майбутньої страви. У невелику піалу помістіть шматочки вершкового масла, додайте заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім додайте до масла дрібно нашатковану зелень петрушки, подрібнений червоний перець чилі, присоліть все і ложкою ретельно перемішайте до утворення однорідної густої суміші.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі наріжте тонкий багет на рівномірні шматки і відправте їх на деко. Потім намажте кожен шматок тонким шаром раніше підготовленою сумішшю з масла та надішліть лист в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 5-6 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Тим часом помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Далі киньте в сковороду часникову пасту або очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте, постійно помішуючи, близько хвилини.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім помістіть в сковороду, раніше вимиті холодною водою і нарізані досить великими шматками печериці. Рясно посоліть і обсмажуйте, періодично помішуючи, до появи легкої скоринки на грибах.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер помістіть на плиту ще одну сковорідку, розтопіть в ній вершкове масло і закиньте трохи часникової пасти. Посипте пасту подрібненим мускатним горіхом і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько пів хвилини.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі додайте в сковорідку дрібно нашаткований свіжий шпинат, присоліть його і обсмажуйте, помішуючи, близько однієї хвилини. Потім зніміть сковорідку з вогню і остудіть.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер на кожен охолоджений запечений шматок багета помістіть слайс сиру, поверх покладіть підсмажений шпинат, а вже після засмажені шампіньйони.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім відправте лист з багетом назад в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте страву ще близько 3 хвилин, до розплавлення сиру.

    Крок - 9
  10. 10

    Далі викладіть готову брускетту з печерицями на блюдо і подавайте скоріше на святковий стіл. Страву можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

    Крок - 10

Оцінити рецепт