Однією з популярних і широко відомих кухонь в світі вважається італійська, і як правило, асоціюється з такими стравами, як паста або піца. Але, виявляється вона популярна більш оригінальними і різноманітними закусками, і до речі, кожен регіон країни має свої традиції. У деяких регіонах особливо популярна Брускетта з лососем, відмінна закуска, яка використовується для аперитиву. Ми теж можемо запропонувати рецепт цієї страви.
Починайте приготування цієї простої і всіма улюбленої страви. Для початку, за допомогою спеціальної ручної соковижималки відіжміть з лимона сік (можна використовувати лайм, але тоді в меншій кількості).
Далі, в невеликого розміру піалу, помістіть вершковий сир (бажано високої жирності і густої консистенції) і полийте його свіжовичавленим соком лимона.
Потім полийте сир кленовим сиропом, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте до однорідної густої маси. Можна ще на деякий час відправити соус в холодильник для ще більшого загустіння.
Тепер підготуйте основу майбутньої страви. На обробну дошку викладіть свіжий багет або звичайний батон і наріжте його на скибочки не товще одного сантиметра.
Потім покладіть шматки багета на заздалегідь розігрітий електрогриль і обсмажуйте близько 3 хвилин з кожного боку, до утворення легкої скоринки.
Далі викладіть обсмажений багет на обробну дошку і трохи остудіть. Потім намажте кожен шматок не товстим шаром, раніше підготовленим сирним соусом.
Поверх соусу викладіть, акуратно скручену рулетом часточку лосося (можна розмістити кілька шматочків або порізати невеликими кубиками, це вже на ваш розсуд).
Зверху посипте все тонко нашаткованими часточками мигдалю, прикрасьте заздалегідь вимитими і просушеними гілочками кропу і швидше подавайте до святкового або обіднього столу. Брускетта з лососем і сиром точно не залишить нікого байдужою.
Випадкові рецепти