Брускетта - це знамените страва італійської кухні, яка вважається однією з найпопулярніших закусок. Це певний бутерброд, який має в складі підсушений шматок хліба, на який викладаються різні продукти. Брускетта - відмінний варіант проявити свою кулінарну фантазію, адже експериментувати над цією стравою можна скільки завгодно. Але ми хочемо продемонструвати вам рецепт брускетти з чорного хліба, який нічим не поступається бутербродам з білих сортів.
Для початку, звичайно ж, приготуємо хліб. Скибочки чорного хліба підсмажуємо в тостері, на грилі, на мангалі або ж просто на сковороді або в духовці. Головною вимогою в цьому процесі вважається відсутність олії. Крім цього, хліб бажано приготувати таким чином, щоб зовні він мав хрустку скоринку, а всередині залишався м'яким. Як правило, хліб нарізають скибочками завтовшки не більше 1,5 см. Отже, після того, як обсмажили хліб, переходимо до наступних етапів.
Насамперед обробимо авокадо. Цей продукт настільки вдало підходить для бутербродів, що Брускетта з його участю вийде обов'язково смачною. Авокадо ретельно миємо й чистимо від шкірки. Перерізуємо фрукт навпіл, дістаємо акуратно кісточку, а потім на обробній дошці нарізаємо кожну половину на тоненькі шматочки.
До авокадо додаємо ще один інгредієнт - сир моцарелу, який зробить страву ще більш ситною і пікантною. Моцареллу також нарізаємо скибочками. Сильно тонко цей сир у нас нарізати не вийде, але це і не важливо.
Тепер відкриваємо банку консервованого в томатному соусі тунця і намазуємо їм хліб. Не соромтеся викладати багато тунця, шар повинен бути трохи менше, ніж товщина самого хліба. Отже, зверху на рибні консерви по черзі викладаємо шматочки авокадо і моцарелли.
Потім рясно поливаємо бутерброди бальзамічним оцтом і оливковою олією.
Брускетта з чорного хліба з прекрасним поєднанням смачних продуктів готова. Яскрава, ароматна, апетитна Брускетта виходить смачною, пікантною і дуже ситною. Відмінна закуска і для святкового застілля, і для сімейної вечері, а також як смачний перекус або сніданок. Поспішайте подати її до столу, щоб усі скоріше змогли насолодитися чудовим смаком цієї закуски.
Випадкові рецепти