Для всіх гостинних господинь, яким часто доводиться зустрічати і пригощати гостей, пропонуємо терміново навчитися готувати закуски. А серед самих різноманітних варіацій закусок - відмінна італійська брускетта, приготування якої не займає багато часу, але гості сприймуть на ура. Брускетта - це один з варіантів бутербродів з підсушеного хліба. Особливий смак має брускетта, приготована в духовці, рецептом якої я хочу з вами поділитися.
В першу чергу підготуйте основу страви. Виберіть свіжий багет або використовуйте звичайний батон і на обробній дошці наріжте його скибочками товщиною близько одного сантиметра.
Потім покладіть нарізані шматки багета на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Запікайте хліб близько 5 хвилин, до появи легкої скоринки на шматках.
Далі займіться підготовкою спеціального соусу-начинки. Для цього глибоку каструлю помістіть на плиту, закиньте в неї вершкове масло і повністю розтопіть.
Потім засипте в киплячу олію просіяне борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи, до утворення однорідної маси без грудок.
Тепер залийте в каструлю молоко і томіть на повільному вогні до легкого загустіння молочної суміші.
Далі закиньте в каструлю вершковий сир і продовжуйте томити, постійно помішуючи, до розплавлення сиру і ще більшого загустіння сирно-молочної суміші.
Тепер приберіть каструлю з вогню і дайте її вмісту трохи охолонути. Потім додайте в сирно-молочну суміш консервовану кукурудзу (можна використовувати відварені зерна свіжого овоча).
Потім додайте в каструлю дрібно нарізаний болгарський перець і заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану маленькими кубиками червону або звичайну ріпчасту цибулю.
Присоліть вміст каструлі, приперчіть чорним меленим перцем, приправте прованськими травами і ретельно все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер покладіть утворену суміш на злегка запечений багет, рівномірно розподіливши по всьому шматочку, посипте чорним меленим перцем і відправте лист назад в розігріту плиту, приблизно на 4 хвилини.
Далі витягніть готову брускетту приготовлену в духовці і залиште на деякий час охолонути. Потім розкладіть на блюдо і подавайте до святкового столу.
Випадкові рецепти