Укр
Рус
thermomix thermomix
Брускетти Закуски Російська кухня

Брускетта в духовці

35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Брускетта в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Для всіх гостинних господинь, яким часто доводиться зустрічати і пригощати гостей, пропонуємо терміново навчитися готувати закуски. А серед самих різноманітних варіацій закусок - відмінна італійська брускетта, приготування якої не займає багато часу, але гості сприймуть на ура. Брускетта - це один з варіантів бутербродів з підсушеного хліба. Особливий смак має брускетта, приготована в духовці, рецептом якої я хочу з вами поділитися.

Інгредієнти

  • Трави прованські 1 щіп.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Кукурудза консервована 1/2 скл.
  • Сир вершковий 3 ст.л
  • Молоко 3/4 скл.
  • Борошно 2 ст.л
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Багет 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу підготуйте основу страви. Виберіть свіжий багет або використовуйте звичайний батон і на обробній дошці наріжте його скибочками товщиною близько одного сантиметра.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім покладіть нарізані шматки багета на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Запікайте хліб близько 5 хвилин, до появи легкої скоринки на шматках.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі займіться підготовкою спеціального соусу-начинки. Для цього глибоку каструлю помістіть на плиту, закиньте в неї вершкове масло і повністю розтопіть.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім засипте в киплячу олію просіяне борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи, до утворення однорідної маси без грудок.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер залийте в каструлю молоко і томіть на повільному вогні до легкого загустіння молочної суміші.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі закиньте в каструлю вершковий сир і продовжуйте томити, постійно помішуючи, до розплавлення сиру і ще більшого загустіння сирно-молочної суміші.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер приберіть каструлю з вогню і дайте її вмісту трохи охолонути. Потім додайте в сирно-молочну суміш консервовану кукурудзу (можна використовувати відварені зерна свіжого овоча).

    Крок - 7
  8. 08

    Потім додайте в каструлю дрібно нарізаний болгарський перець і заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану маленькими кубиками червону або звичайну ріпчасту цибулю.

    Крок - 8
  9. 09

    Присоліть вміст каструлі, приперчіть чорним меленим перцем, приправте прованськими травами і ретельно все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер покладіть утворену суміш на злегка запечений багет, рівномірно розподіливши по всьому шматочку, посипте чорним меленим перцем і відправте лист назад в розігріту плиту, приблизно на 4 хвилини.

    Крок - 10
  11. 11

    Далі витягніть готову брускетту приготовлену в духовці і залиште на деякий час охолонути. Потім розкладіть на блюдо і подавайте до святкового столу.

    Крок - 11

Оцінити рецепт