Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Брускетта в духовці

35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Брускетта в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Для всіх гостинних господинь, яким часто доводиться зустрічати і пригощати гостей, пропонуємо терміново навчитися готувати закуски. А серед самих різноманітних варіацій закусок - відмінна італійська брускетта, приготування якої не займає багато часу, але гості сприймуть на ура. Брускетта - це один з варіантів бутербродів з підсушеного хліба. Особливий смак має брускетта, приготована в духовці, рецептом якої я хочу з вами поділитися.

Інгредієнти

Трави прованські1 щіп.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Цибуля1 шт.
Болгарський перець1 шт.
Кукурудза консервована 1/2 скл.
Сир вершковий3 ст.л
Молоко 3/4 скл.
Борошно2 ст.л
Вершкове масло2 ст.л
Багет1 шт.

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте основу страви. Виберіть свіжий багет або використовуйте звичайний батон і на обробній дошці наріжте його скибочками товщиною близько одного сантиметра.

Крок - 1
02

Потім покладіть нарізані шматки багета на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Запікайте хліб близько 5 хвилин, до появи легкої скоринки на шматках.

Крок - 2
03

Далі займіться підготовкою спеціального соусу-начинки. Для цього глибоку каструлю помістіть на плиту, закиньте в неї вершкове масло і повністю розтопіть.

Крок - 3
04

Потім засипте в киплячу олію просіяне борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи, до утворення однорідної маси без грудок.

Крок - 4
05

Тепер залийте в каструлю молоко і томіть на повільному вогні до легкого загустіння молочної суміші.

Крок - 5
06

Далі закиньте в каструлю вершковий сир і продовжуйте томити, постійно помішуючи, до розплавлення сиру і ще більшого загустіння сирно-молочної суміші.

Крок - 6
07

Тепер приберіть каструлю з вогню і дайте її вмісту трохи охолонути. Потім додайте в сирно-молочну суміш консервовану кукурудзу (можна використовувати відварені зерна свіжого овоча).

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю дрібно нарізаний болгарський перець і заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану маленькими кубиками червону або звичайну ріпчасту цибулю.

Крок - 8
09

Присоліть вміст каструлі, приперчіть чорним меленим перцем, приправте прованськими травами і ретельно все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 9
10

Тепер покладіть утворену суміш на злегка запечений багет, рівномірно розподіливши по всьому шматочку, посипте чорним меленим перцем і відправте лист назад в розігріту плиту, приблизно на 4 хвилини.

Крок - 10
11

Далі витягніть готову брускетту приготовлену в духовці і залиште на деякий час охолонути. Потім розкладіть на блюдо і подавайте до святкового столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт