Укр
Рус
thermomix thermomix
Брускетти Закуски Російська кухня

Брускетта з сиром

45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Брускетта з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Дуже часто відбувається так, що заходиш в глухий кут, не знаючи чим би ще порадувати своїх рідних. Кожна господиня намагається смачно і вишукано нагодувати свою сім'ю і мріє приготувати що-небудь цікаве, але при цьому легке і швидке. Щоб не обмежуватися простими бутербродами, постарайтеся навчитися готувати їх по-італійськи. А в Італії бутерброди називають "брускетта", і варіантів цієї закуски чимало, в тому числі і брускетта з сиром.

Інгредієнти

  • Моцарелла 200 г.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Соус томатний 2 ст.л
  • Приправи за смаком
  • Орегано 1 ч.л
  • Кукурудза 1/2 скл.
  • Болгарський перець 3 шт.
  • Часникова паста 1 ст.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Часникова паста 1 ч.л
  • Трави прованські 2 щіп.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Багет 1/2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку наріжте свіжий багет на шматки товщиною близько одного сантиметра і залиште на час до подальшого використання.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі в невелику піалу помістіть вершкове масло, посипте його прованськими травами, додайте часникову пасту (можна використовувати свіжий вичавлений через чеснокодавку часник).

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додайте в піалу, заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, і ретельно все перемішайте до утворення пастоподібної суміші.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер намажте тонким шаром приготовленою масляною сумішшю кожен шматок багета і помістіть на заздалегідь застелену фольгою форму для випічки. Далі помістіть фору в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте шматки багета близько 5 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Тим часом, помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Потім додайте в киплячу олію часникову пасту і присмажте, постійно помішуючи, близько хвилини.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім закиньте в сковорідку заздалегідь очищений від серцевини і хвостика, а потім нарізаний соломкою болгарський перець. Для додання більш яскравого вигляду майбутньої страви, постарайтеся використовувати перець різного кольору, наприклад - червоний, зелений, жовтий (як в даному рецепті).

    Крок - 6
  7. 07

    Обсмажуйте овочі, постійно помішуючи, близько 2 хвилин, потім додайте в сковороду нарізану соломкою консервовану кукурудзу.

    Крок - 7
  8. 08

    Посипте вміст сковорідки дрібно нашаткованою зеленню петрушки, приправте улюбленими спеціями і сухим орегано. Потім залийте в сковорідку томатний соус, приправте все чорним меленим перцем і, постійно помішуючи, продовжуйте обсмажувати овочі ще кілька хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім приберіть сковорідку з вогню і остудіть приготовлену овочеву суміш. Далі на кожен раніше запечений і остиглий шматок багета викладіть, рівномірно розподіливши, овочеву суміш.

    Крок - 9
  10. 10

    Далі укладіть поверх овочевої суміші заздалегідь нарізані кубики моцарели, приправте прованськими травами і відправте форму для випічки назад в розігріту до 180 градусів духовку.

    Крок - 10
  11. 11

    Запікайте страву близько 5 хвилин, до повного розплавлення сиру. Потім викладіть готову брускетту з сиром на святкове блюдо і подавайте зі свіжою зеленню петрушки до столу.

    Крок - 11

Оцінити рецепт