Дуже часто відбувається так, що заходиш в глухий кут, не знаючи чим би ще порадувати своїх рідних. Кожна господиня намагається смачно і вишукано нагодувати свою сім'ю і мріє приготувати що-небудь цікаве, але при цьому легке і швидке. Щоб не обмежуватися простими бутербродами, постарайтеся навчитися готувати їх по-італійськи. А в Італії бутерброди називають "брускетта", і варіантів цієї закуски чимало, в тому числі і брускетта з сиром.
Для початку наріжте свіжий багет на шматки товщиною близько одного сантиметра і залиште на час до подальшого використання.
Далі в невелику піалу помістіть вершкове масло, посипте його прованськими травами, додайте часникову пасту (можна використовувати свіжий вичавлений через чеснокодавку часник).
Потім додайте в піалу, заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, і ретельно все перемішайте до утворення пастоподібної суміші.
Тепер намажте тонким шаром приготовленою масляною сумішшю кожен шматок багета і помістіть на заздалегідь застелену фольгою форму для випічки. Далі помістіть фору в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте шматки багета близько 5 хвилин.
Тим часом, помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Потім додайте в киплячу олію часникову пасту і присмажте, постійно помішуючи, близько хвилини.
Потім закиньте в сковорідку заздалегідь очищений від серцевини і хвостика, а потім нарізаний соломкою болгарський перець. Для додання більш яскравого вигляду майбутньої страви, постарайтеся використовувати перець різного кольору, наприклад - червоний, зелений, жовтий (як в даному рецепті).
Обсмажуйте овочі, постійно помішуючи, близько 2 хвилин, потім додайте в сковороду нарізану соломкою консервовану кукурудзу.
Посипте вміст сковорідки дрібно нашаткованою зеленню петрушки, приправте улюбленими спеціями і сухим орегано. Потім залийте в сковорідку томатний соус, приправте все чорним меленим перцем і, постійно помішуючи, продовжуйте обсмажувати овочі ще кілька хвилин.
Потім приберіть сковорідку з вогню і остудіть приготовлену овочеву суміш. Далі на кожен раніше запечений і остиглий шматок багета викладіть, рівномірно розподіливши, овочеву суміш.
Далі укладіть поверх овочевої суміші заздалегідь нарізані кубики моцарели, приправте прованськими травами і відправте форму для випічки назад в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікайте страву близько 5 хвилин, до повного розплавлення сиру. Потім викладіть готову брускетту з сиром на святкове блюдо і подавайте зі свіжою зеленню петрушки до столу.
Випадкові рецепти