Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Брускетта з сиром

45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Брускетта з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Дуже часто відбувається так, що заходиш в глухий кут, не знаючи чим би ще порадувати своїх рідних. Кожна господиня намагається смачно і вишукано нагодувати свою сім'ю і мріє приготувати що-небудь цікаве, але при цьому легке і швидке. Щоб не обмежуватися простими бутербродами, постарайтеся навчитися готувати їх по-італійськи. А в Італії бутерброди називають "брускетта", і варіантів цієї закуски чимало, в тому числі і брускетта з сиром.

Інгредієнти

Моцарелла200 г.
Перець чорний мелений1 щіп.
Соус томатний2 ст.л
Приправи за смаком
Орегано1 ч.л
Кукурудза 1/2 скл.
Болгарський перець3 шт.
Часникова паста1 ст.л
Оливкова олія2 ст.л
Петрушка 1/2 пуч.
Часникова паста1 ч.л
Трави прованські2 щіп.
Вершкове масло50 г.
Багет 1/2 шт.

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку наріжте свіжий багет на шматки товщиною близько одного сантиметра і залиште на час до подальшого використання.

Крок - 1
02

Далі в невелику піалу помістіть вершкове масло, посипте його прованськими травами, додайте часникову пасту (можна використовувати свіжий вичавлений через чеснокодавку часник).

Крок - 2
03

Потім додайте в піалу, заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, і ретельно все перемішайте до утворення пастоподібної суміші.

Крок - 3
04

Тепер намажте тонким шаром приготовленою масляною сумішшю кожен шматок багета і помістіть на заздалегідь застелену фольгою форму для випічки. Далі помістіть фору в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте шматки багета близько 5 хвилин.

Крок - 4
05

Тим часом, помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Потім додайте в киплячу олію часникову пасту і присмажте, постійно помішуючи, близько хвилини.

Крок - 5
06

Потім закиньте в сковорідку заздалегідь очищений від серцевини і хвостика, а потім нарізаний соломкою болгарський перець. Для додання більш яскравого вигляду майбутньої страви, постарайтеся використовувати перець різного кольору, наприклад - червоний, зелений, жовтий (як в даному рецепті).

Крок - 6
07

Обсмажуйте овочі, постійно помішуючи, близько 2 хвилин, потім додайте в сковороду нарізану соломкою консервовану кукурудзу.

Крок - 7
08

Посипте вміст сковорідки дрібно нашаткованою зеленню петрушки, приправте улюбленими спеціями і сухим орегано. Потім залийте в сковорідку томатний соус, приправте все чорним меленим перцем і, постійно помішуючи, продовжуйте обсмажувати овочі ще кілька хвилин.

Крок - 8
09

Потім приберіть сковорідку з вогню і остудіть приготовлену овочеву суміш. Далі на кожен раніше запечений і остиглий шматок багета викладіть, рівномірно розподіливши, овочеву суміш.

Крок - 9
10

Далі укладіть поверх овочевої суміші заздалегідь нарізані кубики моцарели, приправте прованськими травами і відправте форму для випічки назад в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок - 10
11

Запікайте страву близько 5 хвилин, до повного розплавлення сиру. Потім викладіть готову брускетту з сиром на святкове блюдо і подавайте зі свіжою зеленню петрушки до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт