Представляємо вашій увазі чудовий рецепт закуски під назвою Брускетта. Це - страва з італійськими коренями, яка представляє собою невеликі скибочки хліба, злегка підсмажені до хрусткої скоринки, з додаванням різних інгредієнтів зверху. Рецептів приготування брускетти існує неймовірна кількість, оскільки це саме та їжа, над приготуванням якої можна експериментувати як завгодно.
Така страва чудово підходить для святкового столу і завжди дуже добре виглядає на звичайному сімейному обіді або вечері, а також може сміливо приємно здивувати гостей. У приготуванні брускетта - це дуже приємна і зовсім нескладна страва, з якою впорається кожен бажаючий. Для цього потрібен набір продуктів і трохи вашого часу, а також покрокові інструкції, описані в цьому рецепті. Отже, для початку займемося приготуванням смачної начинки для брускетти. Для цього миємо помідори і нарізаємо їх невеликими кубиками. Відправляємо подрібнені помідори в глибоку ємність.
Сюди ж додаємо базилік, попередньо вимитий і нарізаний соломкою. Потім кидаємо сушений орегано, поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом, солимо і все добре перемішуємо. Ароматна начинка для брускетти готова.
Тепер займемося самим хлібом. Використовуємо в якості основи багет. Це може бути наприклад італійський багет або будь-який інший, на щастя, сьогодні ми маємо величезний асортимент багетів в кожному супермаркеті. Отже, багет нарізаємо скибочками завтовшки не більше сантиметра. Після цього чистимо від лушпиння зубчик часнику, ріжемо його навпіл, а потім натираємо кожну скибочку хліба.
Після цього також кожен шматочок поливаємо оливковою олією. Багато масла лити не потрібно, зайвий жир для брускетти ні до чого.
Підсмажуємо багет на сухій сковорідці по кілька хвилин з кожного боку на середньому вогні до появи золотистої скоринки.
Ми підготували обидві складові нашої страви: багет і начинку, і тепер переходимо до завершального етапу і збираємо разом нашу закуску. Для цього просто на кожну скибочку хліба викладаємо по столовій ложці начинки. Ось і всі завдання, які необхідно виконати для отримання на столі чудової брускетти. Приготувавши цю страву за нашим простим рецептом, у вас вийде неймовірно смачна, гарна, апетитна на вигляд закуска, яка миттю розлетиться на будь-якому застіллі. Простий і доступний набір продуктів, мінімум часу і відмінний результат, на нашу думку це прекрасне поєднання, яким варто скористатися.
Випадкові рецепти