Брускетта з томатом - яскравий і дивно смачний італійський бутерброд з помідорами. Пікантність і неймовірний аромат йому надають часник, оливкова олія і листя свіжого базиліка. Незважаючи на прості інгредієнти, Брускетта з томатом виходить настільки апетитною, що неможливо зупинитися, поки не з'їси її всю. Як готується смачний італійський бутерброд, читайте в рецепті.
Підготуйте інгредієнти для брускетти. Помідори і базилік вимийте і висушіть. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. З гілочок базиліка оберіть листя.
Багет наріжте скибочками завтовшки з палець (7-10 мм). Викладіть шматочки багета на деко і збризніть з обох сторін оливковою олією. Постарайтеся взяти якісне масло з насиченим смаком і ароматом.
Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте багет до рум'яності (приблизно 10-15 хвилин). Вийміть підсмажений хліб з духовки і остудіть.
Зубчики часнику розріжте навпіл і натріть ними грінки зверху.
Помідори-чері звільніть від хвостиків і розріжте на четвертинки. Подрібнені томати викладіть в миску.
Листя базиліка покладіть один на одного, скрутіть трубочкою і дрібно наріжте.
Надішліть базилік в миску з помідорами. Влийте туди ж оливкову олію, посоліть за смаком і перемішайте продукти.
Дайте суміші постояти 3-4 хвилини, а потім рівномірно розподіліть її по грінкам.
Чорні консервовані оливки дрібно поріже ножем і викладіть на бутерброди. Це необов'язковий інгредієнт, але, якщо любите оливки, неодмінно додайте їх. Це зробить смак брускетту пікантним і посилить італійський колорит страви. Брускетта з томатом виглядає яскраво і апетитно. Така вегетаріанська закуска підійде і для звичайного, і для святкового, і навіть для пісного столу.
Випадкові рецепти