Укр
Рус
thermomix thermomix
Брускетти Закуски Чеська кухня

Брускета з помідорами

35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Брускета з помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Останнім часом наша кухня все більше і більше популяризує страви італійської кухні. І навіть така страва, як ,рускета, вже міцно увійшла в наші меню. Ці своєрідні бутерброди, або грінки в новій варіації, настільки смачні і прості, що просто не можуть залишити байдужою жодну людину, яка б хоч раз в житті їх спробував. Брускета з помідорами - це свого роду класика, готується легко і просто, а в кінцевому результаті - смакота, просто пісня.

Інгредієнти

  • Оцет бальзамічний 2 ст.л
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Часник 3 зуб.
  • Помідор сушений 1/2 скл.
  • Помідор 6 шт.
  • Базилік 1/2 пуч.
  • Перець чорний мелений 1/4 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Моцарелла 200 г.
  • Багет 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Давайте приготуємо чарівні італійські брускети з помідорами, і ви закохаєтесь в цю закуску раз і назавжди. Так, як в нашому рецепті присутні помідори, з них ми і почнемо. Помідори сливки, або як вони називаються - рома, добре обполіскуємо і гострим ножем нарізаємо кубиками. Вони дуже легко ріжуться, навіть не знімаючи шкірки.

    Крок - 1
  2. 02

    Чистимо від лушпиння часник, розчавлюємо зубчики його тильною стороною ножа, а потім ріжемо дрібними кубиками.

    Крок - 2
  3. 03

    Свіжий базилік обполіскуємо, відриваємо листя, складаємо їх один в один. Після цього звертаємо трубочкою і дрібно нарізаємо.

    Крок - 3
  4. 04

    У глибоку посудину викладаємо нарізані свіжі помідори. Потім туди додаємо подрібнені сушені на сонці або в'ялені томати.

    Крок - 4
  5. 05

    Туди ж кидаємо нашаткований часник і поливаємо вміст посудини оливковою олією.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер вливаємо туди бальзамічний оцет, а потім посипаємо нарізаною зеленню базиліка.

    Крок - 6
  7. 07

    Після цього всі інгредієнти посипаємо трохи сіллю і приправляємо чорним меленим перцем, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    А зараз давайте займемося підготовкою багета. Нарізаємо французький багет рівномірними скибочками завтовшки не менше одного сантиметра.

    Крок - 8
  9. 09

    Нарізані часточки багета викладаємо на лист для випічки і поміщаємо в духовку. Засмажуємо хлібні скибочки кілька хвилин, поки вони стануть злегка коричневого кольору з легкою хрусткою скоринкою.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім дістаємо підсмажені скибочки багета з духовки і викладаємо на них, рівномірно розподіляючи, приготовлену помідорову суміш.

    Крок - 10
  11. 11

    Зверху посипаємо натертим на крупній тертці сиром моцарелла. Після цього знову відправляємо лист для випічки в духовку і запікаємо не більше 5 хвилин. За цей час сир вже повинен розтанути.

    Крок - 11
  12. 12

    Готові брускетти з помідорами викладаємо на блюдо, прикрашаємо свіжою зеленню, і можна сміливо пригощати сім'ю. Насолоджуйтеся з задоволенням.  

    Крок - 12

Оцінити рецепт