Укр
Рус
thermomix thermomix
Брускетти Закуски Російська кухня

Брускетта з помідорами і грибами

40 хвилинпорцій - 3складність - 2 з 5
Брускетта з помідорами і грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Звичайно ж способів створення цієї прекрасної страви дуже багато, адже можна сміливо експериментувати і підбирати свої варіанти продуктів. Але все ж існують неймовірно вдалі поєднання, які використовують по всьому світу. Один з таких - Брускетта з помідорами і грибами. Закуска виходить яскравою і апетитною на вигляд, легко готується, дуже ситна і безсумнівно смачна. Нехай вас не лякає такий довгий список інгредієнтів, насправді процес приготування брускетти з помідорами і грибами простий і зручний, і з таким завданням може впоратися кожен бажаючий.

Інгредієнти

  • Оливкова олія 100 мл.
  • Часник 1 шт.
  • Печериці 200 г.
  • Базилік 1 1/2 ст.л
  • Розмарин 1/2 ст.л
  • Орегано 1/2 ст.л
  • Перець червоний чілі 1 ч.л
  • Вершкове масло 50 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Табаско 1 ст.л
  • Цибуля-шалот 2 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Мед 1 ст.л
  • Багет 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У цьому рецепті, крім помідор і грибів, пропонуємо використовувати ще і перець. Тому перш за все миємо його під водою, а потім відправляємо в духовку запікатися хвилин на 15-20, а самі почнемо приготування. Отже, для початку миємо і при необхідності чистимо гриби, а потім нарізаємо їх невеликими шматочками. Якщо печериці не великі, досить просто розрізати їх на кілька частин.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього очищаємо часник від лушпиння. Потім ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи оливкового масла. 5 зубчиків часнику подрібнюємо в ступці або пропускаємо через чеснокодавку і кидаємо на сковорідку. Обсмажуємо кілька секунд і додаємо гриби.

    Крок - 2
  3. 03

    Обсмажуємо їх пару хвилинок, а після кидаємо в сковорідку пару чайних ложок сушеного базиліка, а також сушений розмарин і орегано. В кінці додаємо пластівці чилі і сіль.

    Крок - 3
  4. 04

    Все це перемішуємо і продовжуємо готувати, додавши чайну ложку вершкового масла. Довівши гриби до готовності, знімаємо сковорідку з вогню і викладаємо гриби в окрему ємність, щоб холоднішали.

    Крок - 4
  5. 05

    Поки ми займалися грибами, перець вже повинен приготуватися, дістаємо його з духовки, даємо охолонути. А поки приготуємо смачний соус для нього. В окрему ємність наливаємо оливкової олії, додаємо кілька зубчиків подрібненого часнику, а також трохи солі.

    Крок - 5
  6. 06

    Горошинки чорного перцю потрібно подрібнити в ступці, але якщо у вас немає її, тоді використовуємо просто мелений перець. Також наливаємо столову ложку соусу табаско, все перемішуємо, і соус або маринад для перцю готовий.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер акуратно знімаємо підсмажену шкірку, для брускетти будемо використовувати тільки м'якоть. Для цього ріжемо її соломкою і кладемо в соус.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі підготуємо начинку для брускетти з помідор. Повторюємо процедуру: ставимо на вогонь сковорідку з оливковою олією, насамперед кидаємо подрібнені пару головок часнику, потім нарізану соломкою цибулю-шалот.

    Крок - 8
  9. 09

    Також додаємо вершкове масло. Поки вони обсмажуються, миємо помідори і ріжемо їх на маленькі кубики, після чого кидаємо на сковорідку.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім додаємо трошки сушеного базиліка, солимо і перчимо до смаку, все перемішуємо і продовжуємо готувати ще хвилин 5 на середньому вогні, а потім знімаємо з вогню.

    Крок - 10
  11. 11

    Ну що ж, все практично готове, крім головного - хліба. Отже, багет ріжемо на скибочки, товщиною приблизно 1 см, а потім підсмажуємо їх на рослинному маслі по пару хвилин з кожного боку до появи хрусткої скоринки.

    Крок - 11
  12. 12

    Ну а тепер фінальна частина нашого приготування. На кожну скибочку підсмаженого хліба викладаємо наші начинки. Можна зробити різні брускетти і викласти окремо: на одні гриби, а на інші помідори і перець. Або ж можна накласти потроху всього, це за вашим бажанням.

    Крок - 12
  13. 13

    Зверху рекомендуємо прикрасити листком свіжого базиліка. Красиві, апетитні, дуже ароматні брускетти з помідорами і грибами готові до негайного вживання.

    Крок - 13

Оцінити рецепт