Звичайно ж способів створення цієї прекрасної страви дуже багато, адже можна сміливо експериментувати і підбирати свої варіанти продуктів. Але все ж існують неймовірно вдалі поєднання, які використовують по всьому світу. Один з таких - Брускетта з помідорами і грибами. Закуска виходить яскравою і апетитною на вигляд, легко готується, дуже ситна і безсумнівно смачна. Нехай вас не лякає такий довгий список інгредієнтів, насправді процес приготування брускетти з помідорами і грибами простий і зручний, і з таким завданням може впоратися кожен бажаючий.
У цьому рецепті, крім помідор і грибів, пропонуємо використовувати ще і перець. Тому перш за все миємо його під водою, а потім відправляємо в духовку запікатися хвилин на 15-20, а самі почнемо приготування. Отже, для початку миємо і при необхідності чистимо гриби, а потім нарізаємо їх невеликими шматочками. Якщо печериці не великі, досить просто розрізати їх на кілька частин.
Після цього очищаємо часник від лушпиння. Потім ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи оливкового масла. 5 зубчиків часнику подрібнюємо в ступці або пропускаємо через чеснокодавку і кидаємо на сковорідку. Обсмажуємо кілька секунд і додаємо гриби.
Обсмажуємо їх пару хвилинок, а після кидаємо в сковорідку пару чайних ложок сушеного базиліка, а також сушений розмарин і орегано. В кінці додаємо пластівці чилі і сіль.
Все це перемішуємо і продовжуємо готувати, додавши чайну ложку вершкового масла. Довівши гриби до готовності, знімаємо сковорідку з вогню і викладаємо гриби в окрему ємність, щоб холоднішали.
Поки ми займалися грибами, перець вже повинен приготуватися, дістаємо його з духовки, даємо охолонути. А поки приготуємо смачний соус для нього. В окрему ємність наливаємо оливкової олії, додаємо кілька зубчиків подрібненого часнику, а також трохи солі.
Горошинки чорного перцю потрібно подрібнити в ступці, але якщо у вас немає її, тоді використовуємо просто мелений перець. Також наливаємо столову ложку соусу табаско, все перемішуємо, і соус або маринад для перцю готовий.
Тепер акуратно знімаємо підсмажену шкірку, для брускетти будемо використовувати тільки м'якоть. Для цього ріжемо її соломкою і кладемо в соус.
Далі підготуємо начинку для брускетти з помідор. Повторюємо процедуру: ставимо на вогонь сковорідку з оливковою олією, насамперед кидаємо подрібнені пару головок часнику, потім нарізану соломкою цибулю-шалот.
Також додаємо вершкове масло. Поки вони обсмажуються, миємо помідори і ріжемо їх на маленькі кубики, після чого кидаємо на сковорідку.
Потім додаємо трошки сушеного базиліка, солимо і перчимо до смаку, все перемішуємо і продовжуємо готувати ще хвилин 5 на середньому вогні, а потім знімаємо з вогню.
Ну що ж, все практично готове, крім головного - хліба. Отже, багет ріжемо на скибочки, товщиною приблизно 1 см, а потім підсмажуємо їх на рослинному маслі по пару хвилин з кожного боку до появи хрусткої скоринки.
Ну а тепер фінальна частина нашого приготування. На кожну скибочку підсмаженого хліба викладаємо наші начинки. Можна зробити різні брускетти і викласти окремо: на одні гриби, а на інші помідори і перець. Або ж можна накласти потроху всього, це за вашим бажанням.
Зверху рекомендуємо прикрасити листком свіжого базиліка. Красиві, апетитні, дуже ароматні брускетти з помідорами і грибами готові до негайного вживання.
Випадкові рецепти