Брюссельська капуста з соєвим соусом і кунжутом підкорить своїм незвичайним смаком навіть скептично до неї налаштованих їдців. Це не тільки ідеальний гарнір до м'яса і риби, але ще і дуже смачна і корисна самостійна страва.
Брюссельську капусту ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Для готування вибирайте яскраво-зелені пружні овочі без видимих пошкоджень і жовтизни. Обережно обріжте качан. Намагайтеся не видалити зайве, щоб капуста не розсипалася.
Розріжте кочанчики навпіл і викладіть на деко для запікання. Полийте оливковою олією, додайте сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішайте, щоб спеції максимально рівномірно розподілилися і просочили капусту. Поставте деко в розігріту до 220 ° С духовку, і випікайте страву протягом 20 хвилин. Капуста трохи підрум'яниться і стане м'якою.
Поки основний інгредієнт в духовці, займіться приготуванням соусу. На середній вогонь поставте сковороду і налийте в неї масло. У розігріту жаровню додайте дрібно нарізаний часник і готуйте до появи аромату протягом хвилини. Всипте кукурудзяний крохмаль і перемішайте.
Додайте соєвий соус, воду, яблучний оцет, соус хойсін, коричневий цукор і пасту з чилі і часником. Приправте сіллю, чорним меленим перцем і пластівцями перцю чилі. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть температуру і тушкуйте поки соус не загусне. В середньому на це йде 3 хвилини.
Дістаньте деко з капустою з духовки. Полийте овоч соусом і добре перемішайте. Поверніть в духовку і запікайте ще протягом 3 хвилин. Готову страву викладіть в порційну страву, посипте нарізаним смаженим арахісом, подрібненою зеленою цибулею і насінням кунжуту. Приємної дегустації!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти