Сьогодні покажемо вам, як приготувати цю страву з подрібнених паростків брюссельської капусти. Ця карамелізована брюссельська капуста з димчастою панчеттою і кедровими горіхами є ідеальним супроводом для будь-якої різдвяної вечері. Щоб зробити страву вегетаріанською, пропустіть панчетту.
Розтопіть достатню кількість вершкового масла на великій сковороді або в сотейнику на повільному вогні. Додайте в розтоплене масло попередньо нарізаний дрібними кубиками бекон (панчетту) і обсмажуйте, постійно помішуючи, 10-15 хвилин, поки продукт не стане золотистим і хрустким. Перекладіть обсмажений бекон на тарілку, залишивши якомога більше жиру на сковороді.
Додайте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями червону цибулю в сковороду і смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, 5-10 хвилин, поки він не стане м'яким і не почне обвуглюватися. Викладіть обсмажену цибулю на тарілку до приготовленої панчетти.
Поверніть сковороду на вогонь і додайте залишену кількість вершкового масла, добре його розтопіть. Тепер засипте в сковороду, попередньо нашатковану брюссельську капусту. Увімкніть високу температуру, приправте капусту сіллю, потім обсмажте, помішуючи, протягом 5-10 хвилин, поки овоч не почне розм'якшуватися і підрум'янюватися.
Додайте в сковорідку до капусти мед і оцет; продовжуючи готувати і помішувати протягом 30 секунд.
Перемістіть раніше обсмажену цибулю і панчетту назад в сковороду разом. Потім відразу, не перемішуючи, додайте в сковорідку попередньо обсмажені кедрові горіхи. Готуйте ще 30 секунд, постійно помішуючи, перш ніж зняти сковорідку з вогню.
Тепер ретельно помийте під проточною водою свіжу зелень петрушки і просушіть. Викладіть зелень на обробну дошку і дрібно її наріжте. Потім засипте подрібнену зелень в сковорідку до решти продуктів і ретельно все перемішайте. Готову брюссельську капусту з кедровими горішками подавайте, виклавши на красиве блюдо.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти