Брокколі в клярі - простий, але смачний і корисний гарнір, який підійде до багатьох м'ясних. рибних і овочевих страв. У рецепті докладно розказано, як приготувати брокколі в клярі з борошна, яйця і крохмалю. Капуста вийде хрусткою зовні і м'якою всередині.
Качани брокколі вимийте, просушіть і розберіть на суцвіття.
Закип'ятіть в каструлі воду і відправте туди брокколі. Варіть до тих пір, поки суцвіття не придбають насичений яскраво-зелений відтінок. Це станеться приблизно через 2 хвилини відварювання.
Після цього перекладіть капусту в ємність з крижаною водою, щоб зупинити процес готування і зберегти колір. Коли брокколі охолоне, обережно злийте воду, притримуючи суцвіття шумівкою.
Приготуйте кляр для капусти. В одній ємності з'єднайте яєчний білок з водою і перемішайте вінчиком до появи пишної піни.
В окремій мисці змішайте борошно з кукурудзяним крохмалем і сіллю.
Всипте сухі інгредієнти в ємність з білком і водою і перемішайте вінчиком до однорідності.
Влийте газовану воду і ще раз ретельно перемішайте. За консистенцією кляр повинен нагадувати рідку сметану.
Розігрійте в сотейнику рослинне масло до температури 160-170 градусів. Занурте суцвіття брокколі в миску з кляром і гарненько покрийте їм з усіх боків.
Після цього перекладіть брокколі в сотейник і обсмажте у фритюрі до появи рум'яної скоринки (приблизно 3 хвилини). Перевертайте суцвіття, щоб вони готувалися рівномірно.
Готову капусту перекладіть на кулінарні грати або паперовий рушник, щоб стік жир. Зверху злегка присоліть за смаком. Розпочніть обсмажування наступної партії. Так приготуйте всю капусту. Подавайте брокколі в клярі на красивому блюді. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти